Kada se Catherine McCormack udala za milionera, nije imala pojma da potpisuje svoju smrtnu presudu. Odnosno, bila je uzorni student medicine, a onda se zaljubila u Roberta Dursta i odatle je sve krenulo nizbrdo.

Godine 1982. Catherine je nestala bez traga, a iako se pretpostavljalo da je mrtva, njeno tijelo nikada nije pronađeno. Uveče 31. januara 1982. godine, 29-godišnju Katherine McCormack odvezao je njen suprug Robert Durst iz njene kuće u Južnom Salemu, u državi New York, do željezničke stanice u Westchesteru, a zatim se ukrcao na voz za Manhattan. . Najmanje pet dana kasnije, Durst je rekao istražiteljima kada je prijavio nestanak svoje supruge, dodajući da je te noći razgovarao s Katherine s govornice i potvrdio da je stigla u stan para na Menhetnu. Prema njegovim informacijama, policijska istraga o nestalim studentima uglavnom je usmjerena na grad.

Međutim, multimilionski nasljednik nekretnina Durst je od početka zavarao vlasti i Catherine nikada nije pronađena. Bračni problemi kulminiraju nestankom nesretne supruge Kathleen Cathy McCormack rođena je 15. juna 1952. u blizini New Yorka i tamo je odrasla. Bila je veoma vrijedna i ambiciozna djevojka koja je u srednjoj školi radila honorarno. Imala je samo 19 godina kada je upoznala svog budućeg supruga Roberta Dursta. Robert Durst je 28-godišnji sin bogatog mogula nekretninama. Catherine i Durst su prvi put počeli izlaziti 1971. godine, prema The New York Timesu. Nakon samo dva sastanka, Dust je uvjerio Katherine da se preseli u Vermont s njim kako bi mu pomogao da vodi prodavnicu zdrave hrane. Međutim, par se nije dugo zadržao u Vermontu i ubrzo se vratio u New York.

Godine 1976. Catherine je otkrila da je trudna, ali umjesto da s radošću dočeka vijest, Robert ju je prisilio na abortus. Godinama kasnije njena porodica je iz njenog dnevnika otkrila da joj je on polio glavu vodom na putu do lečenja, što Ketrin nije želela. Takođe je u svom dnevniku zabeležila da ju je Robert “šamarao i tukao” više puta tokom njihovog braka. Osim toga, njena porodica je svjedočila nasilnom, agresivnom ponašanju Roberta neposredno prije nego što je nestala – zgrabio ju je za kosu samo zato što nije htjela napustiti zabavu. Njeni rođaci su je dugo ubeđivali da napusti Durst i prijavi ga. Međutim, rekla je da se plaši da to uradi. Iako je ostala u braku sa suprugom, postepeno je počela da ostvaruje svoje snove odvojeno od njega, prvo pohađajući školu za medicinske sestre, a zatim i medicinsku školu. Bila je samo nekoliko mjeseci od diplomiranja kada je nestala.

Suprotno Durstovim početnim izjavama policiji, Katherine McCormack nikada nije stigla na Menhetn. Međutim, stvari su se dodatno zakomplikovale kada je neko osoblje u stanu para u gradu pogrešno verovalo da su te noći videli Catherine. Navodno je pozvala svoju medicinsku školu nakon što je nestala. Navodno je rekla da sutradan neće doći na nastavu (policija je kasnije rekla da je poziv vjerovatno došao od jednog od Durstovih bliskih prijatelja).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here