Voditeljka Džodi Hajzentruit je nestala pre skoro 30 godina, 1995. godine, i ni danas nije razjašnjeno šta joj se dogodilo. Gotovo tri decenije nakon njenog nestanka, misterija i dalje ostaje nerazjašnjena i izaziva jezu.

 

  • U dobi od 27 godina, njezina je novinarska karijera cvjetala, pokazujući njezin brzi uspon na terenu.Godine 1995., bio je dan kada je Jodi, koja je bila odgovorna za vođenje jutarnjih vijesti, kasnila na posao. Unatoč njezinom kašnjenju, kolege su ostale bezbrižne jer ih je uvjeravala da će uskoro doći. No, na opće iznenađenje, više se nije pojavila. Producent se prisjetio: “Nazvao sam je dva puta telefonom. Prvi put sam je probudio i razgovarali smo. Pitala je za vrijeme, a kad je saznala, potvrdila je da će krenuti. Drugi put kad sam nazvao, telefon je nastavio zvoniti bez odgovora…Saznavši za situaciju, televizija na kojoj je bila zaposlena odmah je obavijestila nadležne i zatražila temeljitu istragu.

Nakon što su otkrili njezine stvari razbacane po vozilu, policija je odmah pokrenula istragu. U neposrednoj blizini automobila pronašli su ključ od automobila, kao i crvene štikle, sušilo za kosu i naušnice, sve odbačeno na zemlju. Na pločniku su bili tragovi vlage, a bilo je i očitih tragova koji su upućivali na to da je po njemu vučeno tijelo. Vrijedne informacije dali su svjedoci koji su izvijestili da su čuli vrisak oko 4:30 ujutro, dok je stanarka u blizini svoje kuće spomenula da je uočila svijetli kombi tijekom jutarnjeg putovanja na posao. Na temelju tih detalja policija je razvila sumnju da je voditeljica oteta dok je pokušavala otključati svoj automobil.

Unatoč otkrivanju otiska dlana na vjetrobranskom staklu i zalutalom pramenu kose u neposrednoj blizini vozila, dostupni dokazi nisu pružili konačan prikaz događaja koji su se dogodili, ostavljajući sve u domeni nagađanja. O njezinoj otmici pojavile su se brojne hipoteze, a neki su prstom upirali u njezinog starijeg poznanika; međutim, uspješno je prošao poligrafsko testiranje i imao solidan alibi. S druge strane, bilo je i onih koji su sumnjali na silovatelja koji je u to vrijeme boravio u neposrednoj blizini njezina stana.

Osjećaj nesigurnosti voditeljice proizašao je iz njezinog uvjerenja da je prati osoba koja vozi bijeli kombi, zabrinutost koju je izrazila još 1994., godinu dana prije nestanka, što priči daje intrigantan sloj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here