U današnje vrijeme nije neuobičajeno vidjeti parove koji dolaze iz različitih sredina i bave se različitim profesijama. No, to je prije 30 i više godina bila rijetkost, a sada se smatra nespojivim. Šibenčanin je Dražen Petrović, najveći hrvatski košarkaš, dok je Zagrepčanka Sanja Doležal, pjevačica Novih fosila.

Iako je u početku postojao potencijal za zanimljivu marketinšku priču, pokazalo se da je puno više. Predstavljanje Fosilove svježe pjevačice, Sanje Doležal, savršeno se poklopilo s dolaskom košarkaške zvijezde Dražena Petrovića, a oboje je srdačno dočekao njihov menadžer Zoran Škugor.

Shvativši da je oslanjanje samo na Fosile nedovoljno za održavanje njihove dominantne pozicije, upravitelj je osmislio strategiju kojom je osvojio i novinare i čitatelje. To je bilo ključno jer su čitatelji bili primarni potrošači kazeta i ulaznica za koncerte. Dok je prisutnost Fosila bila neporeciva u svakom koridoru, postalo je očito da su potrebne daljnje radnje kako bi se zajamčio njihov trijumf.

Bilo je prijedloga da se uspostavi veza između nje i jednog bogataša iz arapskog svijeta, ali je Škugor tu ponudu odbio. Vjerovao je da bi takva priča samo jednom dospjela na naslovnice i da im je trebalo nešto o čemu će nastaviti pisati u sljedećim dijelovima. Umjesto toga, predložio joj je da je upozna s Draženom Petrovićem, na što su oboje pristali. Sanju Doležal prilikom prvog susreta pratili su roditelji Biserka i Jovan.

  • Po uputama Zorana Škugora Sanja je počela posjećivati ​​Cibonine utakmice, a Škugor njezine koncerte. Upravo na jednoj od takvih utakmica fotografi su uhvatili trenutak u kojem Sanja svim srcem navija za Dražena. To je privuklo njihovu pozornost i potaknulo iskrenu ljubav među njima, što je rezultiralo vezom koja je trajala godinu dana i ispunjena je srećom i uzbuđenjem.

U razgovoru prije nekoliko godina, Sanja Doležal otkrila je da je tada imala samo 22 godine, istaknuvši duboku dubinu ljubavi koja se susreće u toj mladenačkoj fazi života.

Njihovo javno iskazivanje ljubavi bilo je nesramežljivo očito. Šetajući jedno uz drugo, otvoreno su se zagrlili užurbanim Trgom… Zagrepčani su im nestrpljivo prilazili, izražavali divljenje njihovom izvanrednom vezom i željeli im budućnost za koju se nadaju da će je krasiti brak, potomstvo , i beskrajno blaženstvo… Budući da su par posjećivali, zagrebački restorani postali su njihov drugi dom, a živahni ambijent cijenjenog kluba Saloon omiljeno odredište za njihovo uživanje.

Dražen i Sanja, mladi i nevezani, našli su se opčinjeni jedno drugim, baš kao što je Sanja zarobila Draženovo srce. Unatoč progonu vlastitih obožavatelja, utjehu su pronašli u svojoj ljubavi upravo te godine. Dijelili su duboko razumijevanje tereta koji dolazi sa slavom, njegujući vezu lišenu ljubomore. Unatoč tome, pritisak njihove fizičke udaljenosti počeo ih je teško opterećivati. Dražena je košarkaška karijera vodila na brojna putovanja diljem svijeta, dok se Sanja suočavala sa zahtjevima rigoroznog koncertnog rasporeda, održavajući 200 nastupa godišnje.

Godine 1986., nakon smirivanja intenzivnih emocija, zajednički su odlučili okončati svoju vezu. Unatoč prekidu, uspjeli su održati blisku vezu i redovito su se sastajali na prijateljskim ručkovima. Njihovo trajno međusobno poštovanje i prijateljska povezanost zadržali su se, a Šibenčanka i dalje posjećuje njezine koncerte.

Nažalost, Draženov život tragično je završio u 28. godini života u prometnoj nesreći kod Denkendorfa.

  • Sanja je prenijela svoju duboku povezanost s njim, ističući njegovu neusporedivu individualnost. Odlazak je duboko utjecao na nju i ona se nastavlja boriti sa surovom stvarnošću njegove odsutnosti. U Sanjinom je sjećanju živo sjećanje na njihov posljednji susret koji se dogodio na koncertu.

Pjevačica je pravu ljubav otkrila u Nenadu Sariću, bubnjaru Novih fosila. Osvrćući se na prijašnje romantične pokušaje, pjevačica često kaže: “Kako biste otkrili svoju pravu srodnu dušu, možda ćete naići na nekoliko manje od idealnih partnera.” Ipak, ključno je priznati da se ljubav, u bilo kojem obliku, ne može klasificirati kao neispravna. Pjevačica i Nenad doživjeli su skladno partnerstvo koje je potrajalo impresivnih 18 godina, a rezultat je sveukupno izuzetne veze duge 22 godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here