Na tom venčanju je sve izgledalo savršeno. Dragana je kuma svojoj najboljoj drugarici Miliki, koja se sprema da se uda za muškarca u svom životu.

Međutim, malo ko zna kakav teret Dragana nosi sa suprugom i trogodišnjim sinom, njihova finansijska situacija nije optimistična. Sa svojim oskudnim primanjima i teškoćama sastavljanja kraja s krajem, Dragana i njen suprug nisu mogli da priušte raskošno venčanje.

Međutim, njihovo prijateljstvo sa Milicom bilo je neprocenjivo i Dragana je, svesna svoje teške materijalne situacije, od porodice uzela poslednjih 20 evra i stavila ih u kovertu kao svadbeni poklon. Iako je znala da to nije ništa u poređenju sa bogatstvom na vjenčanju, to je bilo sve što su imali za ponuditi.

Njih dvoje su sjedili među gostima, želeći da se što bolje zabave uprkos unutrašnjoj nelagodi siromaštva. Ali trenuci koji su uslijedili ostavili su traga na njih zauvijek.

Po tradiciji, Milica je pred svima otvorila kovertu. To nije bio problem, ali zbog onoga što se potom dogodilo Draganina je vilica pala na pod. Milica je odlučila da javno pročita koliko su donatori uložili u kovertu.

Svaki novi broj koji je pročitala bio je poput noža koji ubode Draganino srce. Dok su drugi donirali stotine ili hiljade eura, njenih 20 eura se činilo beznačajnim.
Onda je došao red na njenu kovertu. Sa svojim muževima pored sebe, spremne su da se osećaju gore, spremne da pobegnu od srama. Ali nisu mogli zamisliti šta se dalje dogodilo.

Milica je rekla da je od najbolje drugarice, kume, dobila 1.000 evra! Iznos je šokirao sve prisutne, ali niko nije bio više iznenađen od Dragane i njenog supruga. Kada je Milica došla kod Dragane, tiho je prišla i vratila kovertu, rekavši da je pravo prijateljstvo važnije od novca. Suze od sreće počele su da teku niz Draganino lice kada su shvatile koliko je Milica dobra drugarica.

Ova priča ne samo da nas podsjeća na prave vrijednosti života, već nam daje do znanja koliko je važno imati prave prijatelje. Uprkos siromaštvu, Dragana i njen suprug imali su bogato prijateljstvo koje se nije moglo kupiti novcem. Milika ne pokazuje samo svoju velikodušnost već i neverovatnu ljubav prema prijateljima, dokazujući da je pravo prijateljstvo zaista neprocenjivo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here