Film Gorana Malkoviča “Država” smatra se jednim od kultnih ostvarenja koje je donelo ogromnu slavu Draganu Nikoliću, koji je igrao glavnog junaka Frojda. Svi znaju zaplet.

Frojd, mladić sa periferije Beograda, auto-trkač nacionalnog nivoa, u skladu sa svojom strašću, važio je i za velikog ljubavnika. Ali to nije odgovaralo njegovoj ambiciji da nastavi da se takmiči na nacionalnom nivou. Da bi prešao na viši nivo, mora pobijediti u važnoj utakmici, a da bi uspio, mora odgoditi vojni rok. Ova predstava okuplja izvanrednu glumačku ekipu, među kojima su Gorica Popović, Bogdan Diklić, Voja Brajović, Bora Todorović. .. Suzanne Mančić je odbila veliku priliku i požalila Međutim, nisu svi više entuzijastični za učešće u “nacionalnoj klasi”. Suzana Mančić je odbila da igra devojku Branimira Mitrovića Frojda, kako je objasnila, zbog dve “problematične scene”.

– Plašio sam se da glumim u tom filmu zbog dve scene. Prvi je bio u javnom toaletu i Gaga je došao da rezerviše kod mene, a drugi je bio u krevetu sa njim. U to vrijeme izlazio sam s profesorom na Školi dramskih umjetnosti, a on mi je rekao: “Pa to je sjajno! Ljudi će te pamtiti jer si započeo svoju glumačku karijeru u toaletu.” Odbila sam ulogu u Naciji jer sam još bila mlada – otkrila je ranije Suzanne. Lik tumači Maja Lalević Piščević Tako je Maja Lalević Piščević dobila priliku da u ovom kultnom filmu igra Senku, za koju Suzana priznaje da je sa žaljenjem odbila.

– Samo nekoliko dana pre početka snimanja, vratio sam scenario i rekao: “Ne mogu to da uradim”. I danas žalim jer bi ta uloga bila velika pomoć u mojoj karijeri, ali bez obzira na to, bila je tu. Ulogu je pripala Maji Lalević Piščević, koja je tada još bila maloljetna – moj najstrašniji trenutak je bila scena u kojoj Gaga leži na krevetu. Do poslednjeg trenutka sam se nadala da će je reditelj izbaciti iz scenarija, ali nije – kaže Maja opisujući snimanje: – Gaga je prvo zamolila sve osim fotografa da napuste prostoriju, pa onda kada smo zajedno bili sami. Napravio je takvu atmosferu da nisam ni primijetio da smo završili tu scenu. Nasmijavao me, golicao i pričao mi urnebesne viceve i anegdote koje sam teško mogla ozbiljno izreći kada su kamere bile uključene. Sve je na kraju dobro prošlo.

Kako Maja objašnjava, prihvatila je ulogu uprkos tome što je imala dečka. – Iako ni ja ni partner nismo želeli ulogu, pokušao sam i dobio ulogu, ali je ipak nisam prihvatio. Tada je režiser nazvao moju majku i ja sam prihvatila ulogu, možda iz ogorčenosti prema svom ljubavniku koji nije odobravao. Mama je potpisala ugovor jer sam bio maloljetan. ” objasnila je Maha. Danas je Maja uspešna poslovna žena i advokat koja je svom suprugu dodala prezime Pišćević i objavila roman “Tamo i ovde”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here