Četiri su glavna razloga zašto je dijeta s kuhanim jajima stekla ogromnu popularnost.

Nakon uskrsnih blagdana ova dijeta postaje vrlo tražena zbog obilja kuhanih jaja, nudeći hranjive obroke i učinkovite rezultate bez negativnog utjecaja na glad.

Uključivanjem preporučenih namirnica iz ove dijete u svoju ishranu, uz njih, možete čak i skinuti te dodatne kilograme.

Jaja su zadovoljavajuća i hranjiva opcija koja osigurava značajnu količinu energije i proteina. Studije su pokazale da započinjanje dana doručkom na bazi jaja ne samo da sprječava debljanje, već pomaže i kod mršavljenja. Uključivanje jaja u našu prehranu osigurava da primamo obilje esencijalnih nutrijenata, minerala i vitamina. Sa svojim visokim sadržajem proteina, jaja opskrbljuju sve potrebne aminokiseline i esencijalne kiseline. Osim toga, jaja su bogat izvor kolina i masnih kiselina, a prepuna su i kalcija, magnezija, željeza, joda, cinka, bakra i vitamina A, E, D i K.

Za zdravu prehranu preporučuje se uključivanje tri jaja u dnevne obroke, uz razno povrće, voće, pa čak i juhe.

Što je dopušteno:

Konzumirajte napitke poput kave, čaja i limunade, a sve to treba konzumirati bez dodavanja šećera ili meda. Uključite raznovrsno voće u prehranu, izuzev banana.
Uključite u prehranu raznovrsno povrće, bilo da je svježe, kuhano ili ukiseljeno. Odlučite se za juhe bez mesa kako biste poboljšali svoj cjelokupni obrok.


Konzumacija vode je zabranjena.

Prepustite se konzumaciji mesa, uživajte u okusima prženih jela i uživajte u zadovoljstvu kruha i tijesta.

Uključivanje kuhanih jaja u prehranu može dovesti do dnevnog kalorijskog deficita do 1000 kcal, što rezultira primjetnim i brzim gubitkom težine.

  • Važno je priznati da ova posebna dijeta možda nije prikladna za svakoga, osobito za osobe sa zdravstvenim problemima ili one koje su trudne ili doje. Ključno je izbjegavati oslanjanje samo na jaja kao jedini izvor prehrane tijekom dana, jer to može predstavljati značajne rizike za vaše zdravlje. Obratite pozornost na signale svog tijela, izbjegavajte ekstremne mjere i posavjetujte se sa svojim liječnikom prije nego što uvedete bilo kakve značajne promjene u prehrani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here