Obitelj nestale djevojke ponovno se nada da je još uvijek živa, baš kao i kad su se pojavile informacije da je viđena u Beču.

Obitelj nestale djevojke Danke Ilić doživjela je spoj sumnje i nade kada su se pojavile glasine da bi se ona mogla nalaziti u Dusseldorfu. To se dogodilo nedugo nakon njezina nestanka, kada se pojavio video iz Beča na kojem se navodno vidi Danka.

Prije tjedan dana Rade Dragijević, za kojeg se vjeruje da je pomagao u njezinom ubojstvu, objavio je vijest da se Danka trenutno nalazi u Njemačkoj. Uz to, za zločin su osumnjičeni i njegov sin Dejan i Srđan Janković, radnici borskog vodovoda.

Rade je u javnoj izjavi na Facebooku otvoreno ispričao da je navodno dobio pismo od nepoznate žene koja tvrdi da je Danku vidjela u Njemačkoj. Ovo nije prvi slučaj u kojem Dragijevići tvrde da je njihovo dijete živo i da su nepravedno optuženi za njezin nestanak i ubojstvo. Dok je Rade bio u pritvoru, njegova supruga Svetlana tvrdila je da je Ivana Ilić, majka Danke Ilić koja je u to vrijeme bila trudna, znala gdje se djevojčica nalazi i da ju je nekome predala.

Nakon što je pušten da se brani sa slobode i nakon što je umrla Svetlana Dragijević, otac prvoosumnjičene ponovio je iste tvrdnje, a sada je otišao i korak dalje pa je odredio konkretnu lokaciju.

Prema pismu, Danac je primijećen u Dusseldorfu kako živi u raskošnoj rezidenciji ograđenoj velikim barijerama. Dopisnica, žena koja mi se javila, spomenula je prisutnost crnog vozila stacioniranog u neposrednoj blizini imanja. Tvrdila je da je tim događajima svjedočila prije nekoliko mjeseci, kako je ispričao Rade.

Nakon što se pojavila snimka iz Beča, na kojoj se navodno nalazi nestala Danka, obitelj llić očekuje odgovor policije sličan onom koji su dobili nedugo nakon njezina nestanka.

U Beču je djevojka nalik na nestalu Danku Ilić snimljena s dvije žene, zbog čega je policija otkrila njihovu rumunjsku nacionalnost. No, na razočaranje javnosti, pokazalo se da djevojčica na snimci nije dvogodišnje srpsko dijete, već nešto starije rumunjsko dijete.

U hitnoj molbi vlasti u Beču zatražile su pomoć svih stanovnika u lociranju mlade djevojke koja je nestala. Objavljena je snimka s detaljima o djetetu, što je potaknulo poziv za hitan kontakt s policijom ako je uoče. Djevojčica po imenu Danka ima dvije godine i smeđu kosu i oči. Visoka je oko 85 centimetara. Naime, ima prepoznatljivu bradavicu na režnjici lijevog uha, koja je duga oko jedan centimetar i visi joj prema licu.

Dodatno, na nadlaktici, s vanjske strane leđa, nalazi se madež nepravilnog oblika i nijansu tamniji od prirodne boje kože. Ovaj sveobuhvatni opis uključen je u službeni apel za pomoć u naporima potrage.

Ilići se nadaju da će naši sugrađani s prebivalištem u Njemačkoj pažljivo razmotriti ovaj opis, te u slučaju da naiđu na djevojku koja nalikuje Dankinji, odmah poduzeti mjere obavještavajući nadležne službe i objaviti javnu obavijest da su je vidjeli na određeno mjesto.

Dragijevićeva objava duboko je uznemirila cijelu obitelj djevojčice, tvrdi Milan Ilić, Dankin djed po ocu.

Sve nas je obuzeo neodoljiv osjećaj razočaranja. Naše su misli zamagljene neizvjesnošću dok dovodimo u pitanje valjanost svega što nam je do sada rečeno. Kako vrijeme prolazi, nedostatak dokaza postaje sve očitiji. Tračak vjere, ili možda nade, pojavio se u meni – tračak da je Danka možda još uvijek tamo, živa.

Molim se da je nekome povjerena na brigu, a ne da je doživi tragična sudbina. Naše sumnje su se produbile kada se na profilu Radoslava Dragijevića, Dejanovog oca, pojavila objava da je moja unuka u Dusseldorfu u Njemačkoj – otkrio je Milan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here