Današnja tema vrlo je intrigantna jer zadire u dinamiku između žena i muškaraca. Kao da dolaze s različitih nebeskih tijela kada je riječ o intimnim odnosima. Osobito je poznato da žene imaju mnoštvo zahtjeva u ovom području, dok su muškarci skloniji biti prilagodljiviji i otvorenijeg uma.

Ovjekovječenje stereotipa pojačava ideju da su muškarci stalno seksualno dostupni, dok se žene često prikazuju kao izlike da to izbjegnu.

Pogrešna pretpostavka otkrivena je kroz priznanja koja su otvoreno podijeljena na internetskoj platformi Quora, gdje su muškarci iskreno razgovarali o svojim osobnim susretima.

U kojoj mjeri muškarci pridaju važnost seksu i smatraju ga svakodnevnom pojavom?

Apsolutno, voljan sam to učiniti. Otkako sam napunio 22 godine, što je bilo dosta davno, a trenutno imam 38, ostao sam nevezan u području romantičnih veza. Intrigantno je primijetiti da sam se tijekom te mladenačke faze svog života posljednji put susrela s iskustvom romantičnog partnerstva. Nakon toga, moj um se usredotočio na pojam upuštanja u intimne susrete. Međutim, iako sam ostao samac, uspio sam zadovoljiti svoje seksualne želje istražujući alternativne načine zamjene za sam fizički čin.

Da budem potpuno iskren, otkrio sam da zadovoljstvo koje izvlačim iz samozadovoljstva nadilazi zadovoljstvo upuštanja u seksualne susrete unutar granica veze. Masturbacija mi daje povišen i pojačan osjećaj koji smatram iznimno ugodnim. Iako su intimna iskustva u mom partnerstvu bila ugodna, razvijala su se postupno i nisu nudila trenutačno i intenzivno zadovoljstvo koje postižem samostimulacijom.

  • Trajanje značajne penetracije penisa tijekom spolnog odnosa kod mene obično traje između 10-20 minuta. Međutim, kada se bavim samostimulacijom, u mogućnosti sam postići isti osjećaj u roku od samo pet minuta, što je preferencija koju osobno smatram velikom prednosti. Nadalje, čin samozadovoljstva služi kao način da skrenem misli sa žena, za što vjerujem da je glavni razlog mog dugotrajnog izbjegavanja romantičnih veza.

Iskreno govoreći, bio sam samac toliko dugo da sam potpuno siguran u svoju sposobnost da vodim zadovoljavajući život bez romantičnog partnerstva, odlučim li se za to.

Istina je da muškarci mogu voditi život lišen fizičkih i emocionalnih komponenti seksualne aktivnosti, ne osjećajući nikakvu nelagodu.

S osobnog stajališta, mogu potvrditi odsutnost bilo kakve nelagode koja proizlazi iz suzdržavanja od ejakulacije tijekom duljeg trajanja. Iako se ne mogu sjetiti točne duljine svoje najdulje menstruacije bez upuštanja u seksualnu aktivnost, mogu sa sigurnošću tvrditi da sam se suzdržavala od ejakulacije u rasponu od dva do šest mjeseci bez ikakvih štetnih učinaka.

U brojnim društvima koja daju prioritet muškoj perspektivi, muškarci često uživaju u slobodi otvorenog izražavanja svojih seksualnih napetosti i želja bez doživljavanja oštre osude, dok su žene sklone pokazivati ​​više suzdržanosti i manje su glasne ili fizički izražajne u pogledu svojih seksualnih apetita.

U raznim društvima žene koje otvoreno govore o svojoj seksualnosti ili izražavaju svoje želje često nailaze na osude i kazne. Iako je neporecivo da rodna predrasuda i dalje postoji u većini kultura u pogledu prihvaćanja seksualne želje, to ne znači da žene doživljavaju manje seksualnog uzbuđenja od muškaraca.

Iako ne mogu govoriti u ime svih muškaraca, moram priznati da što dulje ne doživim orgazam, postajem sve nelagodnija. Osim toga, što je duže prošlo otkako sam zadnji put bio u seksualnoj aktivnosti sa svojim supružnikom ili bivšim partnerom, to je moja nelagoda intenzivnija.

  • U ovom konkretnom kontekstu, ideja “ručnog rada” nema nikakav značaj; ono što je uistinu važno je intimnost, a ne postizanje vrhunca. Prvi koncept se odnosi na biologiju, dok drugi zadire u sferu psihologije. Je li moguće da postojim bez upuštanja u seksualnu aktivnost? Bez sumnje. Tijekom svojih dvadesetih uživao sam u jednoj godini oslobođenja bez ikakvih značajnih negativnih posljedica. Iskustvo ne bih svrstao ni u opterećujuće; jednostavno je bilo dosadno.

Pojedinci imaju različite razine želje kada je riječ o upuštanju u seksualnu aktivnost. Ne postoje inherentni fiziološki zahtjevi za seks, a suzdržavanje ne uzrokuje fizičku nelagodu ni muškarcima ni ženama. Međutim, iz psihološke perspektive, mnogim ljudima, bez obzira na njihov spol, potreban je ispunjen seksualni život kako bi postigli sreću i osjećaj zadovoljstva.

Na temelju povratnih informacija od žena, uobičajeno je da pojedinci izražavaju želju za seksualnom aktivnošću, ali ono što oni uistinu pokazuju jest da je njihovo opće dobro-bitak bi bez toga bio ugrožen. Međutim, suoče li se s hitnim problemima, mogli bi spremno odustati od seksualne aktivnosti bez ikakvih štetnih učinaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here