Na Instagramu je osvanulo prisjećanje na Duška Tošića. Duško Tošić, nekadašnji nogometaš, a sada nogometni menadžer, oduvijek je otvoreno govorio o svojoj strasti prema sportu i kako je u njemu tražio utjehu u teškim vremenima. Reminiscencija Duška Tošića vrti se upravo oko svijeta nogometa…

Duško Tošić ne sjeća se Jelene. Kroz teška obiteljska razdoblja i razvod od Jelene Karleuša koji je uslijedio, Duško je ostao nepokolebljivo posvećen poslu, često je putovao i izbivao. Unatoč njegovoj velikoj stručnosti u olakšavanju transfera mladih nogometaša u zainteresirane klubove, njegova nepokolebljiva strast prema sportu i uzbuđenju igre na terenu i dalje su prisutni.

Prošlo je točno dvadeset godina otkako se prisjetio iskustva na nogometnim travnjacima, obukao dres OFK Beograda i sudjelovao u utakmici protiv Atletico Madrida. Nedavno je podijelio ovu dragu uspomenu na svom Instagramu, otkrivajući svoju duboku želju da ponovno zaveže svoje kopačke i počne se baviti sportom. Nostalgija za nogometnim danima i prisjećanje na Duška Tošića neporeciv je dokaz njegove silne želje za povratkom u sport.

Podsjetimo, Jelena Karleuša i Duško Tošić nedavno su donijeli izazovan izbor da raskinu svoju šesnaestogodišnju vezu. Tijekom zajedničkih godina sakupili su kolekciju cijenjenih nekretnina u raznim cijenjenim dijelovima Beograda.

No, sada su postigli dogovor oko podjele te imovine. Duško Tošić zadržat će isključivo vlasništvo nad nekretninom koja se nalazi na Dedinju, koja je povoljno susjedna njihovom dupleksu. Osim toga, sagradio je rezidenciju u Orlovatu, gdje trenutno živi njegova majka, a ta će nekretnina ostati u njegovom vlasništvu, piše Kurir.

 

 

Bonus tekst:

Kupus zauzima značajno mjesto kao jedna od najstarijih i najvitalnijih povrtnih kultura na globalnoj razini. Njegova široka upotreba u ljudskoj prehrani, zajedno s njegovim obiljem prehrambenih dobrobiti, čini ga ključnim sastojkom u bezbrojnim kuhinjama. U okviru ovog odlomka temeljito ćemo se pozabaviti brojnim aspektima kupusa, uključujući njegovu povijesnu pozadinu, različite sorte, nutritivni sastav, pozitivne učinke na zdravlje i različite načine kulinarske pripreme.

Mediteranska regija služi kao rodno mjesto kupusa, što ga čini jednom od najstarijih povrtnih kultura. Ovo zeleno lišće ima bogatu povijest, uzgajale su ga stare civilizacije poput Grčke i Rima, koje su ga smatrale temeljnim dijelom svoje prehrane. S različitim dostupnim vrstama kupusa, svaki ima svoju jedinstvenu povijesnu pozadinu i različite kulinarske primjene.

Drevni Egipat je mjesto gdje se mogu pronaći najraniji pisani zapisi o kupusu, a Egipćani su kupus koristili i za prehranu i za medicinu. Rimljani su posjedovali veliko znanje o korisnim svojstvima kupusa. Kako je srednji vijek odmicao, kupus se proširio Europom, stekavši važnost kao vitalna hrana tijekom hladne zimske sezone zbog svoje sposobnosti da izdrži niske temperature.

Kupus je dostupan u brojnim varijantama, od kojih svaka ima različite karakteristike.

Prevladavajuća sorta kupusa, poznata po čvrstoj, okrugloj glavici i jarkoj zelenoj nijansi, je zeleni kupus. Često se stavlja u salate, juhe i priloge.

Sa svojom izrazitom crvenom nijansom, crveni kupus ima sličan oblik kao i zeleni. Ipak, nešto je slađeg okusa i često se koristi u spravljanju kiselog kupusa ili kao ukrasni dodatak raznim kulinarskim kreacijama.

Sorta kupusa poznata kao “Savoy” ističe se svojim naboranim, zelenim lišćem. Njegov je okus delikatniji i sladak u usporedbi sa zelenim kupusom, što ga čini popularnim izborom za širok raspon kulinarskih jela.

Često pogrešno identificirana kao “kupus”, brokula je zapravo poseban oblik kupusa koji ima slatke cvjetove. Poznata po svom bogatom nutritivnom sadržaju, brokula se izdvaja.

Izraziti član obitelji kupusa, cvjetača se ističe svojom blijedom nijansom i jedinstvenim okusom. Često se koristi kao zamjena za škrobne sastojke u mnogim jelima.

Brusnice koje rastu u grozdovima su živahne, male, kuglaste biljke koje podsjećaju na kupus. Poznati po svojoj živopisnoj nijansi i prepoznatljivom okusu, postali su osebujni kulinarski užitak.

Kupus je izuzetno hranjiva namirnica koja obiluje esencijalnim vitaminima i mineralima. Pogledajmo pobliže njegove ključne nutritivne vrijednosti:

Kupus se može pohvaliti bogatstvom vitamina C, vitalnog nutrijenta za jačanje imunološkog sustava i promicanje optimalnog zdravlja kože. Osim toga, vitamin K igra ključnu ulogu u zgrušavanju krvi i održavanju jakih i zdravih kostiju.

Vitamin U, koji se također naziva metilmetionin, koristan je za liječenje čira na želucu. Kupus, bogat izvor vlakana, pomaže u probavi i potiče dobrobit crijeva.

Kupus je bogat raznolikim nizom antioksidansa poput flavonoida i polifenola koji igraju ključnu ulogu u borbi protiv slobodnih radikala i smanjenju upala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here