Redovno uključivanje lovorovog lista u ishranu može našem telu pružiti brojne koristi. Evo nekih od prednosti koje nudi. Mediteranska regija je poznata po svom legendarnom zimzelenom stablu lovora, koje daje esencijalno lišće koje se koristi za poboljšanje ukusa mnogih jela, kao što su sosovi, variva i supice.

  • Kulinarska primjena lovora uključuje i svježi i sušeni oblik. U kombinaciji s majčinom dušicom, ova kombinacija čini izuzetan začin koji pojačava okus marinada, mesnih pašteta i raznih mesnih pripravaka. Osim sposobnosti da daju ugodan okus širokom spektru jela, lovorov list također ima brojne zdravstvene prednosti, što ga čini vrijednim dijelom naše osobne kolekcije ljekovitih lijekova.

Znanstvena istraživanja nedavno su potvrdila ljekovita svojstva ekstrakta lovora u liječenju rana. Važno je istaknuti da lovorov list ima sposobnost snižavanja razine hormona stresa, ublažavanja menstrualnih tegoba te podržavanja redovitog i zdravog menstrualnog ciklusa. Za pospješivanje probave i ublažavanje nadutosti preporuča se češće uključivanje lovora u kulinarske pripravke. Nadalje, lovor se tradicionalno koristio u narodnoj medicini kao lijek za bronhitis.

Za ublažavanje simptoma bronhitisa mogu se koristiti oblozi namočeni u vodu natopljenu kuhanim lovorovim lišćem. Lovorov list, osim svojih prirodnih antiseptičkih svojstava, obiluje vitaminima A i C, kao i ključnim mineralom cinkom. Ove hranjive tvari igraju vitalnu ulogu u jačanju imunološkog sustava i očuvanju dobrobiti sluznice koja se nalazi u više dijelova tijela, kao što su oči, nos, usta, grlo, pluća i probavni sustav.Osim toga, lovorov list posjeduje svojstva koja se bore protiv bakterija, virusa, gljivica i služe kao antiseptik. Zaštitite svoju hranu i spriječite invaziju kuhinjskih moljaca na namirnice iz smočnice kao što su brašno, riža i griz strateškim postavljanjem svježih, netaknutih listova lovora unutar kuhinjskih ormarića.

Kako biste zaštitili moljce dulje vrijeme, možete ove listove zatvoriti u prozračne vrećice od gaze i objesiti ih ili ostaviti da se djelomično osuše prije nego što ih prebacite u posude za skladištenje ili vrećice za namirnice. Ova tehnika će učinkovito odvratiti moljce nekoliko mjeseci. Nakon što listovi prestanu širiti svoj karakterističan miris, jednostavno ih zamijenite svježima.

BONUS TEKST:

Ako osjećate gubitak energije, osjećaj umora ili probleme sa snom, vjerojatno je da je vaš životni prostor postao skladište negativne energije. Za procjenu energetskog stanja vašeg doma možete upotrijebiti lovorov list i pridržavati se sljedećih uputa. Nadalje, otkrijte strategije za učinkovitu borbu i iskorijenjivanje svake štetne i štetne energije.

Stvaranje atmosfere blagostanja, zadovoljstva i učinkovitosti zahtijeva pronalaženje ravnoteže između povoljnih i nepovoljnih elemenata u našem okruženju. Ovaj temeljni koncept proteže se izvan naše fizičke dobrobiti i također obuhvaća naše životne prostore. Kako bismo svoje domove pretvorili u utočišta mira, obnove i okrepe, postaje imperativ njegovati neprekidni tok pozitivne energije u njima.

Nažalost, naši domovi često postaju leglo negativne energije, koja onemogućuje postizanje željenog harmoničnog stanja. Uzroci ove pojave su višestruki i ovdje se mogu detaljnije ispitati. Postojanje negativne energije u našem životnom prostoru može duboko utjecati na naše cjelokupno zdravlje, rezultirajući osjećajima tuge, apatije, umora, smanjene vitalnosti i poremećaja spavanja.

Pitate se kako izmjeriti razinu energije u svom životnom prostoru? Ako želite očistiti i otjerati negativnu energiju, feng shui predlaže korištenje lovora. Ovi listovi snage čišćenja energije imaju izvanrednu sposobnost da odagnaju negativnost. Za izvođenje ovog eksperimenta trebat će vam tanjur, šaka lišća biljke i upaljač ili šibica.

Da biste pokrenuli proces, zapalite lovorov list i stavite ga na ploču za izgaranje. Nakon toga nakratko izađite iz prostorija kako biste osvježili svoje mirisne receptore mirisom prije ponovnog ulaska. Vodite računa o svom emocionalnom stanju. Ako osjetite ugodnu, umirujuću aromu koja stvara osjećaj mira, ona služi kao dokaz postojanja pozitivne energije u okruženju. Suprotno tome, ako osjetite odvratan, nadmoćan miris koji izaziva osjećaj gušenja, pretpostavlja se da se negativna energija nakupila u stanu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here