Šokantna priča koja je potresla region
Javnost u Bosni i Hercegovini i šire zgrožena je nedavnom viješću o nasilju koje je pretrpjela poznata pjevačica Aldina Bajić. Naime, njen suprug Adis Cigura, muzičar po zanimanju, optužen je za brutalno premlaćivanje, a šokantni detalji ovog incidenta dodatno su uzburkali strasti. Sav narod je bio šokiran video snimkom na kojem se jasno vidi  kako je Adis istukao Aldinu. Svi su bili zgroženi tim činom, osuđivali su ga.

Incident koji je šokirao javnost
Cigura je, prema izvorima bliskim istrazi, imao problema sa ljubomorom i nesuglasicama oko kućnih ljubimaca, što je kulminiralo u nasilje. Ono što je dodatno šokiralo javnost jeste podatak da se Cigura hvalio snimkom premlaćivanja, koji je navodno postavio na društvene mreže, što je izazvalo osude širom regiona. Nakon incidenta, završio je u istražnom pritvoru Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

U svom prvom javnom obraćanju, Bajić je potvrdila kako je voljela Ciguru više od svega, ali je istaknula i njegovu ljubomoru na sve aspekte njenog života, uključujući i društvene mreže. “Nije bilo prevara, ne postoji niti bi postojala,” naglasila je, ali je apelovala na javnost da ukloni snimak iz sažaljenja prema svojoj djeci. Zamolila je da se taj snimak ne emituje po mrežama jer se ona ne osjeća dobro, na svakom koraku je taj snimak.

Porodica u strahu
Bajićina sestra također je osudila širenje snimka, naglašavajući da Aldina prolazi kroz tešku psihičku torturu. “Aldina nije psihički dobro, posebno nakon što je sve izašlo u javnost. Taman se bila malo oporavila, ponovo je pala,” izjavila je sestra, apelirajući na ljude da prestanu dijeliti snimak i poštuju privatnost njene porodice.

Ova situacija ukazuje na ozbiljan problem nasilja u porodici, a reakcije javnosti su bile burne. Mnogi su pružili podršku Aldini, dok su drugi osudili postupke njenog supruga.

Adis Cigura: Mračna prošlost
Adis Cigura, rođen 19. februara 1983. godine u Sarajevu, ima bogatu muzičku karijeru. Tokom svog rada, bio je u vezi sa brojnim poznatim muzičarima i često se pojavljivao u spotovima Aldine Bajić. Njihov brak započeo je prošle godine, kada je Cigura završio vezu sa bivšom suprugom.

U nedavnom intervjuu, Cigura je govorio o svojoj želji da dokaže da estradni par može opstati, naglašavajući kako su on i Bajić sretni zajedno. Međutim, njegova nedavna ponašanja bacaju sjenu na te tvrdnje.

Osude i podrška nasilniku
Reakcije na Cigurin postupak bile su različite. Dok su mnogi osudili nasilje, iznenađujuće je da je popularni pjevač Sejo Kalač izrazio podršku Ciguri.

Zaključak
Ovaj slučaj nasilja nad Aldinom Bajić otvorio je važnu diskusiju o nasilju u porodici, ljubomori, ali i o načinu na koji društvo reaguje na ovakve situacije. Nasilje nikada ne bi smjelo biti tolerisano, a žrtve bi trebale imati podršku i zaštitu. Aldina Bajić, koja je trenutno u teškoj situaciji, zaslužuje da se njeni problemi tretiraju ozbiljno, a njena privatnost poštuje. Kroz ovaj tragični događaj, društvo bi trebalo razmisliti o svojim stavovima prema nasilju i pružiti podršku onima koji su pogođeni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here