Neki ljudi postanu popularni i privlačni na određeno vreme, a zatim kao da nestanu iz javnosti. Često je intrigantno saznati šta su postigli u životu nakon mnogo godina. Danas vam otkrivamo jedan takav slučaj.

Svojim prvim pojavljivanjem na televiziji Lena Stamenković osvojila je srca gledatelja kao nijedna druga, što je dovelo do slijeda nepredviđenih događaja u njenom životu. Od svog izvanrednog upoznavanja u dobi od 10 godina, Lena Stamenković brzo je postala senzacija u glazbenoj industriji.

Poput svog izvanrednog partnera Marka Bošnjaka, čije su vokalne sposobnosti mogle izmamiti suze cijeloj naciji, ova nesvakidašnja crvenokosa posjedovala je talent koji je pobrao usporedbe s cijenjenim broadwayskim izvođačima. Unatoč početnom nestanku iz javne sfere, ponovno se pojavila kao zadivljujuća mlada žena koja ostaje duboko povezana sa svijetom glazbe.

Kako je vrijeme prolazilo, njezin magnetski šarm je cvjetao, osvajajući brojne pojedince svojim osebujnim pogledom na život. Osim toga, njegovala je osebujan modni stil koji je duboko povezivao s drugima. Unatoč svojoj mladoj dobi od 20 godina, ona odiše iznimnim osjećajem odlučnosti i ostaje nepokolebljiva u svojoj potrazi za svojim težnjama, otporna na one koji je pokušavaju potkopati.

Lena Stamenković, Zaječarka rođena 1. lipnja 2004. godine, prvi put je stala na pozornicu u prisustvu publike uživo na krštenju svog mlađeg brata. Lena je trenutno upisana u cijenjenu glazbenu školu Jovan Pandur, gdje usavršava svoje vještine solo pjevanja i klavira. Njezine glazbene preferencije obuhvaćaju renomirane umjetnike kao što su Celine Dion, Alicia Keys, Mariah Carey i legendarni Michael Jackson, a Queen vlada kao njezin voljeni glazbeni ansambl. Osim izvanrednog vokalnog talenta, Lena posjeduje i smisao za crtanje, pletenje, te osvaja publiku svojim scenskim nastupima.

Dobivši tu privilegiju, imala je cijenjenu priliku biti naša predstavnica na Dječjoj pjesmi Eurovizije u Sofiji 2015. godine. Uz Leontinu Vukomanović, hipnotizirala je publiku izvedbom autorske skladbe “Lenina pjesma”. Nadalje, njezin pohod na područje glasovne glume započeo je 2018. Posebno je pokazala svoje talente na kazališnoj platformi u zadivljujućoj produkciji pod nazivom “Tesla i bitka magnetskog polja” prije nego što se konačno odlučila povući iz središta pozornosti i dati prednost njezina akademska bavljenja.

Prošle godine predstavljen je njezin inauguracijski album pod nazivom “San o snu”, nakon zbirke singlova poput “Hej”, “Tajne”, “Zemlja” i “Zato”. Iako nije sudjelovala ni u jednom televizijskom estradnom showu, mnogi pojedinci vjeruju da ona posjeduje kapacitet da se pojavi kao značajna zvijezda u Sjedinjenim Državama.

Nerijetko se susreće poznata izjava “ovo nije namijenjeno lokalnoj potrošnji, skrojeno je za američko tržište”. Da slučajno živim u Americi, na mojim bi plećima nedvojbeno bio ogroman teret koji bi me naveo da tražim utjehu u raznim supstancama. Nadalje, posjedovao bih obilje bogatstva, potencijalno bih ga rasipao bez obzira na posljedice.

Lena je istaknula kako je posve razumljivo zašto prevladavaju mučne priče i samoubojstva. Ne posjeduje svatko spremnost suočiti se s takvim okolnostima, jer je štetno i za psihičko i za fizičko blagostanje snalaženje u surovoj stvarnosti bez nailaženja na prepreke ili održavanja potpune svjesnosti.

Lena Stamenković je u razgovoru za “Kurir” otkrila da je prošla kroz muke vršnjačkog nasilja. Prisjećajući se jednog incidenta tijekom nastupa, Lena je otkrila da su je kolege pokušale potopiti u bazen. U usporedbi s ovim značajnim pojavama, radnje poput prozivanja, širenja glasina, pa čak i bacanja kamenja čine se trivijalnim, prema Leni.

Na kraju dolazi do promjene unutar vaše psihe, tjerajući vas da otkrijete metode ustrajanja i svladavanja ovih prepreka. Vrijedno je spomenuti incident, koji većini nije otkriven, u kojem su me pojedinci pokušali uroniti u bazen, što je naizgled čest događaj. Na ovaj susret ne gledam kao na negativno iskušenje, već kao na nevine postupke djece.

U nevjerojatnom zaokretu, um radi povećanom brzinom, kao što je Lena shvatila. Usred izazovnih uvjeta, tražila je utjehu u vlastitom umu, stekavši dragocjeno razumijevanje različitih gledišta. Unatoč okolnostima koje su me gurnule prema introvertnosti, ovaj se pomak pokazao korisnim, jer me motivirao da kanaliziram svoju tjeskobu, koju su uzrokovali drugi, kroz kreativne izlaze pisanja, glazbe i harmonije.

Ne samo da ovaj talentirani i perspektivni umjetnik pokazuje svoje umijeće, već ima i ključnu ulogu u organizaciji festivala “Buna”, godišnjeg okupljanja koje se održava u Zaječaru posljednjih dana srpnja. Lena je nedavno izrazila svoje uvjerenje da je skori dolazak Rosa, Kendi, Tsunami i drugih značajnih ličnosti od velike važnosti, ne samo za naš grad, već za celu istočnu Srbiju.

Nadalje, svoj izniman talent i golemu stručnost nesebično prenosi na polaznike škole pjevanja Suzane Branković, inače bivše članice Bjuti quinsa, obogaćujući tako njihovo glazbeno obrazovanje.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here