Radmila Živković, legendarna tetka Doka iz filma “Zona Zamfirova” i prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu, kroz svoju karijeru dočaravala je najrazličitije ličnosti i karaktere. Posebno priznanje “Žanka Stokić” dobila je za ulogu čuvene Živke ministarke, međutim, rad na ostvarenju “Naivko” ostavio je na nju veliki trag…

Možete li dati više konteksta ili detalja o tome što se dogodilo tijekom snimanja?U filmu joj je sudjelovao renomirani srpski kazališni umjetnik Ljubiša Samardžić, a njihova kultna scena nije se trebala odvijati na taj način, iako svi vjeruju da je pomno isplanirana prema scenariju. Svaki aspekt bio je autentičan. U početnom filmu “Naiva” trebao me portretirati slikar, koji je zamislio portret s otkrivenim grudima.

Nosila sam bluzu šantug, grubu i čvrstu tkaninu od teške svile. Na probama je sve odradio besprijekorno. Međutim, kada se kamera pokrenula, počeo je otkopčavati moju košulju i pokušavati je skinuti. Čvrsto sam objema rukama uhvatio bluzu, jer nisam smio ometati kadar. Kad je scena završila i kad sam skinuo bluzu, otkrio sam da je poderana primijenjenom silom, ostavljajući mi ramena krvava. Naravno, suze su mi potekle, iako sam se uzdržala od toga u njihovom prisustvu, ispričala je glumica u intervjuu za emisiju „Sceniranje“ na Kurir televiziji.

Nakon dva desetljeća Radmila se osvetila i osigurala da mu više ne ostane dužna.Prošla su dva desetljeća otkako sam posljednji put surađivao s njim na filmu. Tijekom našeg nedavnog projekta, postojala je određena scena u kojoj sam ga morao udariti kišobranom. Nemilosrdno sam ga udarao dok nije izgubio svijest. Izričito sam uputio svog kolegu da ne intervenira, jer sam bio potpuno predan zadavanju pravog udarca. No, Zoran Cvijanović je na kraju stao u njegovu obranu, a najveći teret mog napada na kraju je podnio Ljubiša Samardžić. Iako ovaj incident sada može poslužiti kao bezbrižna anegdota, iskreno mu želim sve najbolje u njegovim budućim nastojanjima.

Ljubavne veze Radmile Živković postale su tema interesovanja.Romantične veze ove hvaljene glumice i dalje su uglavnom obavijene velom tajne, unatoč njezinoj dugogodišnjoj prisutnosti na pozornici i na ekranu. Uspješno je čuvala svoj osobni život od znatiželjnih pogleda, dopuštajući samo letimične uvide u svoje privatne stvari. Ono što znamo je da se udavala dva puta. Njen prvi brak bio je s Predragom Bambićem, talentiranim direktorom fotografije i dokumentaristom. Zanimljivo, Bambić se okušao i u glumi, ostvarivši manje uloge u zapaženim filmovima kao što su “Dečko koji obećava” i “Zemlja istine, ljubavi i slobode”.

Bojana, kći rođena u njihovoj ljubavi, graciozno je krenula stopama svojih slavnih roditelja, priuštivši nam privilegiju da svjedočimo nevjerojatnoj vezi majke i nasljednice dok su dijelile ekran u seriji “Ulica lipa”.Bojana je često izražavala zahvalnost svojim roditeljima, priznajući ih kao svoj glavni oslonac i najoštrije kritičare. Unatoč razvodu, uspjeli su održati čvrstu i prijateljsku vezu, često se rame uz rame pojavljuju na raznim obiteljskim okupljanjima, pa sve do danas.Nakon toga Radmila je stupila u brak s Draganom Mihajlovićem.Dogodila se razorna prometna nesreća.

Ruskinja se 2015. godine vozeći kroz srce Budve sudarila s vozilom marke “ford fokus” u kojem su se nalazile poznata beogradska glumica Radmila Živković i njena kćerka Bojana. Uslijed nesreće obje osobe su zadobile teške tjelesne ozljede.Iznenadnim spletom događaja, moja kći Bojana i ja smo se našle u taksiju kada je na nas automobilom neoprezno naletio muškarac. Ne poštujući prometne propise, tijekom vožnje u zavoju skrenuo je na našu stranu ceste, što je rezultiralo sudarom pri velikoj brzini s našim vozilom.

U trenutku incidenta vozili smo se brzinom od 28 kilometara na sat, jer je taksist ubacio u drugu brzinu. Tijekom cijele muke, čovjek koji nas je udario ostao je udubljen u telefonski razgovor, detalj koji sam promatrao sa svoje pozicije na prednjem sjedalu. Srećom, sigurnosni pojas i zračni jastuci odigrali su presudnu ulogu u spašavanju mog života, iako su mi uzrokovali i lom rebara. Posljedice ovog incidenta ostavile su nas potpuno shrvane, kako je Radmila izrazila u to vrijeme.

Bojana, koja je sjedila na začelju, ne sjeća se incidenta. Trenutačno ima potres mozga, frakturu gornje čeljusti, nedostaju joj zubi, razderotinu usne, razderane desni, otekline, unutarnje i vanjske šavove. To joj je iskustvo prouzročilo značajan stres i traumu. Medicinski stručnjaci su nas obavijestili da će biti potrebno najmanje šest mjeseci da njezina kost zacijeli prije nego što se odluče o sljedećim koracima. Bojana je prebačena u Risno, gdje su na raspolaganju neurolozi, dok sam ja zbog slomljenih rebara primljen u Kotor.

Prošlu srijedu smo otpušteni iz bolnice i trenutno do daljnjeg boravimo u Tivtu. Naše sljedeće odredište je Podgorica, gdje je mojoj kćeri potreban maksilofacijalni pregled. Kako bismo ublažili bol, oboje primamo injekcije i pijemo antibiotike. Tijela su nam prekrivena modricama. Imam zavoje preko prsnog koša, s napuknutim lijevim rebrima i potpuno zgnječenim prsnim košem. Moja pokretljivost ograničena je na odlazak na zahod i povratak. Najvažnije je da smo preživjeli i na tome smo zahvalni – ispričala je glumica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here