Jelena Tomašević: Borba s Lupusom i Snaga Obitelji
Jelena Tomašević, poznata srpska pjevačica i supruga proslavljenog košarkaša Dejana Tomaševića, otvorila je dušu o svojoj borbi s autoimunom bolešću lupus u nedavnom intervjuu za emisiju “Ordinacija”. Ova teška dijagnoza, koja pogađa brojne ljude diljem svijeta, postala je značajan dio njenog života, a njen emotivan iskaz potaknuo je mnoge na razmišljanje o ozbiljnosti i utjecaju bolesti.

Na početku svoje priče, Jelena se prisjetila trenutaka kada je prvi put primijetila simptome. Nakon rođenja četvrtog djeteta, osjetila je oticanje na prstima, što je ubrzo postalo sve očitije. Zabrinuta, obratila se liječnicima koji su nakon niza pretraga potvrdili da se radi o lupusu. Ovaj trenutak bio je ključan za njen život, jer je obznanio ne samo dijagnozu, već i potrebu za prilagodbom na potpuno novi način života. Osjećala sam se čudno u tim trenutcima kada sam otkrila to, istakla je pjevačica. Moja porodica je bila uz mene i uz njihovu pomoć sam prihvatila sve to na najbolji mogući način. Jednostavno naučila je da se nosi s tim i prihvatila sve kako jeste.

  • U trenutku kada su saznali za bolest, Jelena i Dejan su se nalazili u Španjolskoj, a ubrzo su se preselili u Atenu zbog Dejanovog ugovora. Unatoč strahu i nesigurnosti, Jelena je tražila dodatno mišljenje kako bi se uvjerila u tačnost dijagnoze. Nažalost, potvrđena je bolest koja joj je značajno promijenila život. U Beogradu, liječnik je bio otvoren o njenom stanju, objašnjavajući joj da, iako ima samo 36 godina, njeno tijelo nalikuje onome 75-godišnjakinje. Uz lupus, dijagnosticiran joj je i reumatoidni artritis, što je dodatno otežalo njenu situaciju.

Suočena s teškim izazovima, Jelena je govorila o emocionalnoj borbi koju je prolazila. Ova situacija postavila je pred nju i njenog supruga Dejana mnoge prepreke, a najveća od njih bila je njena nemogućnost da ispunjava svakodnevne obaveze. Jelena je opisala kako su se njene rutinske aktivnosti, poput oblačenja i igranja s djecom, odjednom postale nemoguće zbog fizičkih simptoma bolesti.

Osim fizičke boli, Jelena je istaknula kako je emocionalna i psihička patnja bila jednako teška. U trenucima krize, često se povukla u sebe, dijeleći svoja osjećanja samo sa sestrama, dok je pred drugima pokušavala zadržati vedar izgled. Ova unutarnja borba je, prema njenim riječima, bila najteža, a osjećaj nemoći često ju je obuzimao. Prema njenim riječima najvažnija je psihička spremnost čovjeka kako će prihvatiti neke stvari u životu.

Jelena je naglasila koliko je važna podrška porodice u ovim trenucima. Dejan joj je bio velika podrška, pružajući joj ljubav i ohrabrenje, a obitelj je zajedno prolazila kroz teške dane. Iako su razmišljali o proširenju porodice, izazovi koje je lupus postavio onemogućili su im da ostvare te želje, što je bio dodatni izvor emocionalnog stresa.

U razgovoru, Jelena je izrazila i zabrinutost zbog budućnosti, strahujući da će propustiti važne trenutke u životu svoje djece, poput vjenčanja ili prvih dana škole. Ovi osjećaji bijesa i tuge postali su sastavni dio njenog svakodnevnog života, ali u njenoj borbi protiv bolesti, pronašla je i izvor snage.

Iako se suočila s brojnim izazovima, Jelena je pronašla utjehu i nadu kroz profesionalnu terapiju i duhovno iscjeljenje. Snažna ljubav i podrška njenog supruga Dejana bili su ključni u njenom oporavku. Jelena je istakla da, uz njegovu pomoć, gleda u budućnost s optimizmom.

U emisiji je dr. Ivica Jeremić, stručnjak iz oblasti reumatologije, objasnio prirodu lupusa. Ova autoimuna bolest može utjecati na različite organe, a simptomi variraju od blagog do teškog oštećenja. Istraživanja pokazuju da genetika igra značajnu ulogu u razvoju bolesti, dok su stres, izloženost zagađenju i sunčevoj svjetlosti također potencijalni okidači.

Jelena Tomašević svojim iskustvom inspirira mnoge ljude, pokazujući kako ljubav, podrška i unutarnja snaga mogu pomoći u najtežim vremenima. Njena borba s lupusom nije samo lična priča, već i snažna poruka o važnosti zdravlja, obitelji i zajednice u suočavanju s izazovima života.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here