Duško Radović je imao jednu osobinu koju su mnogi voleli – znao je iskreno da nam kaže istinu u lice. Takvom čoveku niko nije mogao da zameri, a mi vam predlažemo da danas usvojite bar jedan od njegovih realnih saveta.

  • Vodite računa o svom konačnom imenu. Imat će dulji životni vijek od vas i odgovarat će za sve gluposti i pogreške.Ako želite stalno biti točni, morate često mijenjati mišljenje.
    Preziru te i oni koji te najviše preziru.Svako dijete mora imati barem jednu sestru ili brata, ako su roditelji odsutni.Ničije povjerenje u lijepe žene nije izgubljeno. Previše su privlačni da bi bili pravi. Ovo je primjer pametnih ljudi.

Često je povoljnije ostati ovdje nego otići negdje drugdje, a često je ugodnije boraviti na tome nego boraviti ovdje. Nesretni smo s onim što imamo i što jesmo. Našu radost dijelimo s drugima koji to možda niti ne shvaćaju. Druge žene vole samo svoje supružnike. Ti muževi su prosječni, ali te žene su izuzetne.Niste dužni biti ono što ne možete biti. Samo daj sve od sebe. Pokušajte i dokumentirajte svoju briljantnost, suosjećanje i inteligenciju.
Probuditi se ujutro, popiti kavu s nekim, to se već čini kao sreća.

Zastrašujuće je kada posjedujete ključnu priču za podijeliti, a nedostaje vam osoba s kojom biste je podijelili. A još je strašnije kad nemaš ništa i nekoga.Druže, ako namjeravaš samo ono što izražavaš, to se još uvijek smatra malim.Svi su ludi, svaki ima svoju metodu. U ludim institucijama, ludi su oni koji ne mogu ili ne znaju kako iskoristiti svoje ludilo.
Od mode se živi. Svi žele živjeti, svi trebaju jesti, a nitko ne želi biti pojeden. Zato svatko za nekim juri i svatko od nekoga bježi.

Sutra će se opet nešto dogoditi. Savjetujemo vam da ne sudjelujete. Nije sve što se dogodi potrebno za vas. Kao pobornik negativnih stvari, potplaćeni ste.Uživate u sukobu i uživate u raspravi o svojim borbama. Za vas nema ugodnije zabave ni većeg zadovoljstva od patnje

BONUS TEKST:

Beograd, prestonica Srbije, je grad bogate i burne istorije koja se proteže preko dva milenijuma. Njegov strateški položaj na ušću Save u Dunav učinio ga je mestom mnogih važnih događaja i susreta različitih kultura.

Prvi tragovi naselja na području današnjeg Beograda potiču iz perioda neolita. Vinca kultura, koja je postojala na ovom prostoru oko 5000 godina pre nove ere, ostavila je značajne arheološke nalaze. Kasnije, keltsko pleme Skordisci naselilo je ovo područje i nazvalo ga Singidunum.

Rimski period je bio ključan za razvoj Beograda. Rimljani su osvojili Singidunum u prvom veku pre nove ere i pretvorili ga u važno vojno uporište i grad sa svim karakteristikama rimskog urbanizma. Tokom ovog perioda, Beograd je doživeo značajan infrastrukturni razvoj, uključujući izgradnju puteva, akvadukta i amfiteatra.

Sa padom Rimskog carstva, Beograd je bio pod uticajem različitih naroda i carstava. Vizantinci, Huni, Ostrogoti i Avari su se smenjivali u kontroli nad gradom. U devetom veku, Beograd je postao deo Bugarskog carstva, a kasnije i Vizantijskog carstva.

U 12. veku, srpski kralj Stefan Nemanja uspeo je da osvoji Beograd, ali je grad ubrzo ponovo pao pod vizantijsku vlast. Tokom srednjeg veka, Beograd je bio predmet sukoba između Ugarskog kraljevstva i Srpskog carstva. Godine 1403. despot Stefan Lazarević dobio je Beograd na upravu od ugarskog kralja Sigismunda, i od tada počinje period obnove i razvoja. Beograd postaje prestonica Srpske despotovine i doživljava procvat kao politički, kulturni i ekonomski centar.

Međutim, turska ekspanzija na Balkanu donosi novu prekretnicu u istoriji Beograda. Nakon pada Smedereva 1459. godine, poslednjeg uporišta Srpske despotovine, Beograd postaje meta Osmanlijskog carstva. Posle nekoliko neuspešnih pokušaja, Turci su konačno osvojili Beograd 1521. godine. Tokom osmanske vladavine, grad je bio značajan vojni centar i administrativno sedište Sandžaka Smederevo.

U 18. veku, Beograd je postao poprište sukoba između Osmanlijskog i Habsburškog carstva. Grad je više puta prelazio iz ruke u ruku, a tokom austrijske vladavine doživeo je značajne promene, uključujući izgradnju baroknih građevina i jačanje fortifikacija.

Početkom 19. veka, Beograd je bio u centru srpskih ustanaka protiv osmanske vlasti. Prvi srpski ustanak pod vođstvom Karađorđa Petrovića i Drugi srpski ustanak pod vođstvom Miloša Obrenovića doneli su oslobođenje Beograda i stvaranje moderne srpske države. Godine 1841. Beograd je postao prestonica Kneževine Srbije.

Tokom 20. veka, Beograd je prolazio kroz brojne promene i izazove. Bio je u središtu Balkanskih ratova, Prvog i Drugog svetskog rata. Tokom Drugog svetskog rata, grad je pretrpeo ozbiljna razaranja i bombardovanja. Nakon rata, Beograd je postao glavni grad socijalističke Jugoslavije, a kasnije i glavna prestonica Republike Srbije.

Danas, Beograd je moderan evropski grad koji spaja bogato kulturno nasleđe sa dinamičnim urbanim razvojem. Njegove znamenitosti, kao što su Kalemegdan, Knez Mihailova ulica, Skadarlija i Hram Svetog Save, privlače posetioce iz celog sveta. Beograd je i dalje mesto susreta različitih kultura i tradicija, što mu daje jedinstvenu atmosferu i čini ga jednim od najzanimljivijih gradova u ovom delu Evrope.

Kroz svoju dugu istoriju, Beograd je bio simbol otpornosti, obnove i transformacije. Njegova sposobnost da se neprestano prilagođava i raste, uprkos svim izazovima, čini ga izuzetno posebnim mestom koje inspiriše kako svoje stanovnike, tako i posetioce.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here