Zamrzavanje je vrlo siguran način čuvanja hrane. Svježa piletina koja nije zatvorena u pakiranju može ostati dobra za konzumaciju najmanje jedan do dva dana ako se čuva u hladnjaku. Nasuprot tome, isto zamrzavanje može zadržati rok trajanja neodređeno; za optimalnu kvalitetu, međutim, upotrijebite unutar četiri mjeseca.

Prakse sigurnog skladištenja hrane održat će kvalitetu hrane i smanjiti vjerojatnost rasta bakterija. Prekinite sve aktivnosti odjednom i pravilno spakirajte hranu.

U hrani koju ste sami skuhali, odnosno pohranili u zamrzivač 2-6 mjeseci, razdoblje opet može varirati ovisno o tome koliko ste je dobro pakirali i također o kvaliteti korištenog materijala.

Jedno od najčešćih kvarova hrane je opeklina zamrzivača, uzrokovana dodirom zraka s površinom hrane, što dovodi do dehidracije. Treba napomenuti da je to slučaj s opeklinama zamrzivača; ne rast bakterija.

Komad kuhane piletine ostavljen u hladnjaku potroši se u roku od 3-4 dana, a rast bakterija u pohranjenim pilećim iznutricama prilično je uobičajen osim u slučajevima kada je piletina bila pravilno pakirana ili pohranjena u zatvorenoj posudi.

Preporuča se koristiti zamrzavanje kao metodu konzerviranja. Kuhana piletina ako je dobro pakirana i čuvana u odgovarajućim uvjetima može ostati zdrava i dobra za konzumaciju najviše šest mjeseci do najmanje dva mjeseca u zamrzivaču. Pravilno skladištenje također pomaže u očuvanju kvalitete hrane držeći bakterije podalje.

Zamrzni ga. Kvaliteta njezinog pakiranja i opće stanje implicirano, kuhana piletina može preživjeti u zamrzivaču u rasponu od 2 do 6 mjeseci.

Pridržavajte se sigurnih postupaka skladištenja kako biste održali kvalitetu i izbjegli rast bakterija. U intervalima provjeravajte namirnice u hladnjaku i zamrzivaču kako biste provjerili njihovo stanje i rok trajanja, osobito ako su namijenjene za vašu osobnu konzumaciju. Evidentna je suvremena manifestacija dominantno na umirovljenicima, koji u ovom scenariju nedvosmisleno oslikavaju najranjiviju skupinu ljudi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here