Za to je najviše zaslužna Slavica Rokvić. Ona je ipak osoba koja je učinila da izvanbračni sin Marinka Rokvića bude primljen u njihov dom uz djecu Nikolu i Marka. E sad, ovaj Marinko Rokvić je renomirani folk pjevač; popularan je prvenstveno među boemima.

Iako je priznao da je otac izvanbračnog djeteta, bio je jedan od rijetkih sudionika koji je preuzeo sve radnje i djela u showu i od toga se nije skrivao. Uglavnom, dijete je dobio iz veze sa Sarajkom Milom.

U međuvremenu se oženio ne znajući pouzdano da ima nasljednika, a tada je glavnu ulogu u svemu preuzela njegova supruga Slavica Rokvić. Naime, inzistirala je na tome da se Marinkov prvi sin Dario viđa s braćom Markom i Nikolom te je uvijek isticala da moraju biti složni i biti tu jedno za drugo. S druge strane, Mila se nikada nije eksponirala u javnosti već je svoje mišljenje dijelila sa Slavicom, pa tako i danas u obitelji vlada sklad.

Inače, 1980. godine Marinko je doživio avanturu i tada mu se rodio prvorođeni sin Dario. Ovaj pjevač vrlo se rijetko doticao privatnog života u javnosti, a samo je jednom spomenuo i kratkotrajnu romansu iz koje je dobio prvo dijete –

Desilo se… Mislim, dogodilo se kako se dogodilo. Rodilo se iz susreta; tako reći. Nije to bila veza ili spoj, pa jednostavno nisam bila sigurna da je dijete moje.

Zato sam rekao da sam tada imao tu ideju, ja bih mladost, ludost — tada još nisam bio ni oženjen”, ispričao je tada Marinko. Zatim se oženio Slavicom, a 1984. izrekli su sudbonosno “da”. U brak je ušao i ovaj par i dobio dva sina, Marka i Nikolu, koji su obojica nastavili tradiciju svog oca.

Slavica je imala veliku podršku i simpatije javnosti kada je tjerala Marijanu da prizna Darija, a danas su braća nerazdvojna, a njihovu vezu nije moguće prekinuti jer žive na različitim kontinentima.

Što se tiče toga zašto smo takva “trojka”, možda je za to zaslužna njihova majka Slavica. Vodila me sa sobom na odmor, na Marinkov novogodišnji nastup… Svaka joj čast, nitko me drugi tako ne bi prihvatio – istaknuo je. Dario je od malih nogu imao odličan odnos s ocem, kao i njegova majka Mila. – Imao sam lijepo djetinjstvo, sve dok nije izbio rat u Sarajevu. – Poslije nam je bilo malo teško, ali takav je život.

Odavno sam znao da mi je otac pjevač; Slušao sam njegovu glazbu na kasetama. Uglavnom, Marinko i ja smo uvijek bili u kontaktu, a čuli smo se i kad sam 1995. godine preselio u Kanadu – rekao je svojedobno Dario opisujući prvi susret s Rokvićem: – Mama mi je rekla da idemo upoznati mog oca. Bio sam uzbuđen, bilo mi je lijepo. Kad smo se vidjeli, zagrlio me i poljubio.

Sljedeći put smo se vidjeli u Beogradu kada sam imao devet godina, tada sam se već malo opustio – objasnio je. Razvio je i blizak odnos s Marinkom. Od njega je, kaže, naslijedio to što je izuzetno vrijedan, ali ne i talent za pjevanje. – Bio je jako ponosan na sve nas, što smo postigli i koliko smo dobri roditelji svojoj djeci. Velika je stvar što smo blizu. Moja djeca, Marko i Nikoila, također su bliski.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here