Pravila brige za ovu biljku nisu tajna za gotovo svakog ljubitelja orhideja. Svi znaju da orhideju treba držati na dobro osvijetljenom mjestu, ali ne na suncu, niti na povjetarcu, na temperaturi od oko 20 stupnjeva Celzijusa. Zalijeva se odstajalom vodom tek kada se supstrat potpuno osuši.

Nije potrebno koristiti koncentriranu otopinu svaki put kada zalijevate; slabo, svako drugo do treće zalijevanje je dovoljno. Svako zalijevanje, namočite lišće s obje strane; ovo će pomoći u uklanjanju prašine s lišća.

Ako ste odlučili rezati biljku nakon cvatnje, odrežite je do trećeg izdanka. Nova grana će krenuti odatle, i nadamo se da će biti puna pupova. To je ono što svi najviše žele: da nam orhideja cvjeta, po mogućnosti cijele godine. Ali to pripada samo nekolicini ljudi.

Korisnik YouTubea podijelio je sa svojih 1,4 milijuna pretplatnika zgodan trik za koji tvrdi da djeluje. Za zdravu orhideju potrebno je samo: glavica češnjaka, tegla od litre, litar vode, češnjak narezati i staviti u teglu, zatim zaliti vodom, dobro zatvoriti i ostaviti da odstoji 24 sati na tamnom mjestu, piše Gloria.hr. Sutradan procijedite i dobivenom tekućinom zalijte orhideju kao i obično.

Otkrio je i način borbe protiv nametnika, ali i koliko često orhidejama treba mijenjati supstrat-čitaj. U prirodi orhideje rastu na drveću ili uz korijenje drveća; stoga im korijenje uglavnom ne dolazi u dodir s tlom. U prirodi se brzo suši, pogotovo ako je izložena suncu, što je važno znati za uspješan uzgoj. Bijela orhideja je cvijet za elegantnu damu!

Ako ženi starijoj od sebe poklonite bijelu orhideju, na neki način pokazujete divljenje njenom šarmu i gracioznosti. Ako se želite dobro slagati sa svojom svekrvom, poklonite joj bijelu orhideju – cvijet koji znači sklad, prijateljstvo, ljubav i senzualnost.

Pročišćava okolnu auru ili područje oko nje, služi kao podizač raspoloženja, a kaže se da ima harmonizirajuće energije. Kada ste potišteni ili neraspoloženi, ova biljka o kojoj se brinete svaki dan pomoći će vam da podignete raspoloženje.

U cvjetnom jeziku, orhideja predstavlja aspekte svjetla i plemenitosti. Ona je čar ljubavi i istovremeno čuva obiteljsku sreću. Vjenčani buket mora govoriti o uspješnom, sretnom braku. Simbolika i značenje cvjetova orhideja: šarm, elegancija i sofisticiranost. Posebnost su mu cvjetovi koji dolaze u različitim oblicima i bojama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here