Bolesti povezane s kostima, uključujući išijas, često mogu izazvati značajnu nelagodnost. Srećom, apoteke nude širok spektar lekova posebno dizajniranih za rešavanje ovih problema. Danas ćemo istražiti efikasna i zdrava rešenja koja će vam pomoći da ublažite tegobe.

  • Poznati njemačko-američki zagovornik sirove hrane, Ernst Gunther, autor je izvanrednog književnog djela pod nazivom “Život bez bolesti”. Ova izvanredna knjiga prepuna je asortimana slatkih slatkiša izrađenih od zdravih, neprerađenih sastojaka. Unutar ovog kulinarskog dragulja nalazi se posebno vrijedan recept pomno osmišljen za ublažavanje tegoba uzrokovanih bolestima poput artritisa, gihta, išijasa, reumatizma i raznih drugih upalnih bolesti koje utječu na strukturu kostura i zglobove, uključujući nelagodu u prstima, kukovima, petama , i koljena.

    Da bi se postiglo olakšanje, mogu se koristiti obloge koje se izravno nanose na dotično područje, što rezultira visoko učinkovitim lijekom. Za izradu ovih obloga skupite krumpir, crveni luk i sjemenke lana. Za škrobnu mješavinu pomiješajte 2,3 decilitra vode sa žlicom lanenih sjemenki i kuhajte oko 10 minuta. Naribajte šaku krumpira, uključujući i koru, kao i glavicu crvenog luka srednje veličine. Nakon što se smjesa vode i lanenih sjemenki ohladi, dobro je pomiješajte s naribanim krumpirom i lukom.

    Uvjerite se da je sav višak tekućine uklonjen. Ako naiđete na bilo kakvu nelagodu u prstima na rukama, nogama ili petama, jednostavno rješenje je prebaciti smjesu u prethodno nošene čarape ili rukavice, navući ih i zaštititi se od mogućeg prolijevanja tako da ih pokrijete plastičnom vrećicom. Za ublažavanje bolova u različitim dijelovima tijela, kao što su leđa, kralježnica, rebra, kukovi i koljena, započnite nanošenjem smjese na svježu gazu. Zatim nježno postavite gazu preko zahvaćene regije i pričvrstite je zavojem, pazeći da ne primijenite pretjerani pritisak koji bi mogao spriječiti pravilnu cirkulaciju krvi.

Za optimalne rezultate, savjetuje se držati obloge preko noći kako bi se osiguralo razdoblje odmora. Ujutro kada se probudite, jednostavno skinite obloge, bacite smjesu i očistite tijelo toplom vodom. Ovo iznimno korjenasto povrće, poznato po svom intenzivno pikantnom okusu, ne samo da posjeduje obilje vitalnih minerala i vitamina, već sadrži i gingerol, koristan spoj koji pomaže probavi ublažavanjem problema poput nadutosti i grčeva. Đumbir posjeduje karakterističan i neusporediv profil okusa koji besprijekorno spaja elemente slatkoće i ljutine. Njegova izvanredna prilagodljivost omogućuje mu neprimjetno uklapanje u razna jela bogata proteinima, uključujući piletinu, svinjetinu i govedinu.

Za intenzivniji okus i dodatne zdravstvene prednosti, razmislite o kombinaciji đumbira s češnjakom. Đumbir, poznat po svojoj učinkovitosti u ublažavanju mučnine, ne samo da ima umirujući učinak, već posjeduje i antibakterijska i antihistaminska svojstva. Osim toga, ima protuupalno djelovanje i može pružiti olakšanje od alergija. Postoje različiti načini za uključivanje đumbira u vašu prehranu. Možete se odlučiti za prekrasnu šalicu čaja od đumbira, konzumirati ga sirovog tako da ga narežete ili uživati ​​u pogodnostima proizvoda kupljenih u trgovini poput soka od đumbira i marmelade. Čaj od đumbira posebno je okrepljujući, podiže raspoloženje i pruža utješnu toplinu. Nadalje, pomaže u mršavljenju potičući osjećaj sitosti.

Imate izbor između upotrebe svježe ubranog korijena đumbira ili đumbira u prahu za stvaranje divnog napitka. Jedna popularna metoda uključuje rezanje ili ribanje đumbira, a zatim ga potopiti u kipuću vodu. Zajednički istraživački napor između Američke i Kineske akademije znanosti nastojao je istražiti utjecaj đumbira na gubitak težine. Njihova otkrića otkrila su izvanredne kvalitete đumbira, koje uključuju njegovu sposobnost borbe protiv oksidativnog stresa, vrste staničnog starenja, kao i njegova protuupalna svojstva. Osim toga, znanstveno je dokazano da đumbir snižava razinu kolesterola i krvni tlak.

Za one koji često imaju mučnine i podložni su osjećaju mučnine, đumbir se predstavlja kao idealan lijek. Studija provedena na Sveučilištu Brigham Young otkrila je da đumbir nadmašuje konvencionalne lijekove protiv mučnine u ublažavanju ove tegobe. Kroz povijest, đumbir se koristio u raznim kulturama za rješavanje problema povezanih s kosom, posebno za prhut. Kako biste iskoristili korisna svojstva đumbira, napravite masku za pomlađivanje kose kombinirajući ga s uljem jojobe. Nanesite mješavinu na kosu, nježno je umasirajte i ostavite da odstoji trideset minuta prije nego što je temeljito isperete.

Za one koji se susreću s nelagodom tijekom menstrualnog ciklusa, čaj od đumbira može pružiti utjehu. Nedavna studija objavljena u Journal of Alternative and Complementary Medicine otkrila je da đumbir ima sličnu učinkovitost kao ibuprofen u ublažavanju bolnih grčeva. Za pripremu ovog divnog lijeka, dvije žlice svježe narezanog korijena đumbira potopite u vruću vodu četvrt sata, a zatim odvojite tekućinu od krutine. Za poboljšani okus možete dodati med ili limun.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here