Svi znamo da je Salvetta zatrudnjela s 52 godine, a partner ju je ostavio pa je ostala sama odgajati dijete. Ta je osoba sada znatno mlađa od nje. Ljiljanu Jakšić, koja je tako dobro odigrala “Kursadžije” da je osvojila srca publike u Srbiji, oduvijek su zvali Salveta.

Njezino šesto desetljeće života, tijekom kojeg su je taj blistavi osmijeh i nevjerojatna izdržljivost doveli do prilično drastičnih promjena, dovelo je njezinu fizičku kondiciju do nečeg primjerenijeg godinama, iako je i dalje prilično impresivna s 52 godine. Vrlo popularna osoba u lokalnoj zajednici , ovo je Salveta, inače poznata po ulozi u “Kursadžijama”-Ljiljana Jakšić.

Bila je prepoznatljiva po blistavom osmijehu i velikoj izdržljivosti. I s 52 godine Ljiljana je napredovala. Nešto joj je krenulo na nevjerojatan način kad je bila u svojim 60-ima. Dobre vijesti koje su zasjenile loše? Nakon što je saznala da je trudna s njihovim djetetom, on je odlučio napustiti njihovu vezu.

Ipak, Ljiljan to nije spriječilo da osjeti neizmjernu radost jer joj se konačno ostvarila velika želja koju je gajila dugo vremena. Glumica je ranije napomenula da je njezin partner, koji je bio znatno mlađi od nje, odustao od uloge nakon što je shvatio da je ona ostvarila svoje želje. Nakon tog trenutka svaki je pojedinac krenuo svojim putem.

Iako ga ne krivim, njegovo ponašanje smatram neshvatljivim: nitko se ne bi trebao osjećati prisiljenim prihvatiti odgovornosti roditeljstva. Daria je dočekala rođenje kćeri Ljiljane, koja je nakon toga u svom djetetu otkrila novi izvor snage i inspiracije.

Unatoč velikoj životnoj promjeni kada je njezin partner otišao u tako osjetljivom trenutku i šokantnom saznanju da je trudna, Ljiljana je osjetila duboku radost zbog rođenja svoje prekrasne djevojčice.

Velika sreća i radost koju sam osjećala u tom trenutku natjerala me da vjerujem da će moja trudnoća biti laka i da ću za nekoliko mjeseci držati svoje dijete u rukama. Mnoge žene tijekom trudnoće imaju razne probleme. Izdržavala sam svoje profesionalne obveze do osmog mjeseca i nikako nisam uzela porodiljni dopust. Vratila sam se na posao tek nakon mjesec dana od poroda, pitajući se hoće li mi pristajati skadarlijska nošnja.

Sve ostalo zauzelo je drugo mjesto nakon ove hrabre samohrane majke koja je, kako je ispričala za Blic, inspirirala glumicu da sve Darijine stvari budu pri ruci – bez odsutnosti, bez osjećaja sa ženske strane za lik oca životnog partnera. S vremenom Daria izrasta u izuzetnu, oštroumnu mladu damu, a Ljiljana odluči da neće trošiti riječi na bivšeg partnera i njegove ne baš viteške postupke.

Nisam osoba koja preispituje svoje misli; zapravo, ne želim se suočiti s njima. Odluke koje donose drugi njihovo su pravo i oni imaju punu ovlast biti ili ne biti. To je njihov vrlo osobni problem. Zaista, definitivno jedna od najtežih stvari u životu; takva je situacija prečesta. Ova iskustva treba proživjeti, priznati i onda krenuti dalje. Prihvaćanje je, kako je prije nekoliko godina ustvrdila Ljiljana Jakšić, temeljni element tog procesa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here