John Wayne Gacy, jedan od najopakijih ljudi koji su ikada hodali ovom planetom. Prozvan “Klovn ubojica”, nastavio je mučiti i ubiti 33 dječaka. Uspješan poslovni čovjek, s lijepom kućom i cijenjenim članom koji je volontirao i pomagao drugima. Ispod ove dobrodušnosti nalazi se đavolski serijski ubojica koji je mučio do smrti preko 30 dječaka, a zatim njihova beživotna tijela bacio u podrum ispod svoje kuće.

Većina serijskih ubojica imala je vrlo problematično djetinjstvo, a Gacy nije bio iznimka. Dok je odrastao u Chicagu, njegov je otac bio vrlo zlostavljač.

Njegovi prijatelji svjedoče da ga je često znao tući, ponekad i bez ikakvog razloga. Osim fizičkih modrica, otac ga je znao i verbalno i emocionalno maltretirati. Prvo ubojstvo izveo je u svom domu 1972. kada je na autobusnoj stanici pokupio tinejdžera Jacka McCoya. Tinejdžer je putovao iz Michigana u Omahu, au Chicagu je stao kako bi razgledao grad.

Gacy je ponudio tinejdžeru da ostane u njegovoj kući i rekao da će ga ujutro odvesti na autobusnu stanicu. Kasnije je obavijestio policiju da se tog jutra probudio i vidio McCoya kako stoji u svojoj spavaćoj sobi s kuhinjskim nožem u ruci.

Rekao je da se bojao da će ga tinejdžer napasti te da je nasrnuo na njega, otimao se dok nije uspio izvaditi nož, a zatim ga je nekoliko puta ubo. Međutim, kasnije se saznalo da je tinejdžerica samo napravila doručak za Gacyja i da je zaboravila ostaviti nož u kuhinji.

Ubojstvo je bilo prekretnica koja se doista pokazala inspirativnom za Gacyja. Prema ex post facto Gacyju, ubojstvo McCoya donijelo mu je “orgazam koji otupljuje”. Ubojstvo je vjerojatno bila nesreća, na što se Gacy kasnije sjećao “vrhunskog uzbuđenja” za kojim će žudjeti do kraja života. “Tada sam shvatio da je smrt najveća radost”, rekao je kasnije ispitivačima. Dalje je izjavio da je tijelo nesretnog tinejdžera zakopao na čistini ispod kuće.

Deseci drugih duhova pridružili su se Timothyju McCoyu tijekom sljedećih šest godina, dok je Gacy i dalje bio cijenjen u zajednici. Svirao je “Klauna Patchesa” na zabavama i u bolnicama, nitko ni na trenutak nije posumnjao u nevjerojatno mračnu tajnu koju je čuvao. Kada je “klaun ubojica” Gacy uhićen, ubio je najmanje 33 osobe.

Policija je na kraju pronašla 27 tijela na praznom mjestu ispod kuće. Neki od ostataka bili su toliko fragmentirani da se identifikacija morala obaviti na temelju zubnih kartona.

Policija je prvi put počela istraživati ​​Gacyja 1978. nakon nekoliko izvješća koja su ga povezivala sa slučajevima silovanja i zlostavljanja te nekoliko slučajeva nestalih osoba. Nitko tko je ikada poznavao Johna Waynea Gacyja ne bi vjerovao da bi on mogao postati središte takve priče.

Gotovo svi koji su ga poznavali opisali su ga kao nježnog i dobrog čovjeka. Veći dio svog života radio je u uslužnoj djelatnosti, prvo je upravljao trima franšizama KFC-a svog tasta, a zatim je pokrenuo vlastitu građevinsku tvrtku.

Njegovi kupci ga pamte kao ljubaznog i velikodušnog, te uslužnog. Zaposlio je lokalne tinejdžere koji su trebali posao i napravio veliku razliku u lokalnoj Gospodarskoj komori mladih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here