Danas vam donosimo priču koja je obišla svijet. U objavi na Facebookovoj stranici “Humans of New York”, Danielle Takrai, bolesnica s rakom u terminalnoj fazi, priznaje svoju nadolazeću smrt i nudi dragocjene savjete u svojoj posljednjoj poruci.

Njezina objava u čast njezina života postala je viralna nakon njezine smrti. Ova 25-godišnjakinja, kojoj je dijagnosticiran rijedak oblik raka, organizirala je objavu smrti, zamolivši svoju obitelj da na društvenim mrežama podijeli pripremljeni ispraćaj.

Ako ovo čitate, to znači da sam izgubila bitku s rakom, a ovo je moja posljednja poruka koju je moja obitelj podijelila u moje ime, a objavila ju je Danielle Takrai na Facebooku i LinkedInu prošlog mjeseca.

Prve riječi koje je Daniela izgovorila, počevši objašnjavati vrstu raka koji joj je dijagnosticiran, bile su: Prije svega, važno je razumjeti da nisu sve vrste raka proizašle iz izbora načina života; u nekim slučajevima, mogu biti zbog genetskih razloga ili, u najgorem scenariju, zbog nepoznatih razloga.

Osobno smatram da sam vodio vrlo zdrav život s dobrom hranom i bio uvijek aktivan, ali ipak sam imao rak žučnih vodova, što je izvan bilo čije kontrole. Postoji neka posebna klasa raka koja se zove kolangiokarcinom, vrlo je rijetka, ali prilično agresivne prirode, i iznad svega, nema definiran uzrok i odgovarajući lijek za njega.

Ono što uzrokuje kolangiokarcinom su čimbenici poput pušačkog dijabetesa i starosti, prema Klinici Mayo jer povećavaju rizik da se netko zarazi takvom bolešću u usporedbi s drugima.

Nadalje definira ovaj rak kao “rak koji je vrlo težak za liječenje” i predlaže multimodalni pristup koji može uključivati ​​operaciju, transplantaciju jetre, kemoterapiju i palijativnu skrb. Prema onome što je Daniela objavila na svojim društvenim mrežama, prije osam mjeseci podvrgnuta je resekciji jetre i operaciji žučnog mjehura.

Nadam se da će u godinama koje dolaze biti provedeno više istraživanja ove vrlo okrutne bolesti, što će omogućiti spašavanje više života. Međutim, iako ne možemo diktirati događaje koji nas snalaze, posjedujemo sposobnost odrediti svoje odgovore.

Najnovija objava Danielle iz Engleske poručuje da je odlučila prestati žaliti za životom izgubljenim na ovaj duboko destruktivan način i umjesto toga cijeniti svaki trenutak koji joj je ostao. Stavlja duboki izraz osjećaja da treba uživati ​​u malim životnim radostima i osjećati svaki trenutak. — Prihvatite romantiku svog postojanja! Bavite se aktivnostima koje vas vesele i ne dopustite da vam itko umanji radost.

Cijenio sam svoj život. Svaki uspjeh bio je u skladu s mojim željama. Bila sam tako ispunjena na svom poslu, sa svojim zaručnikom, sa svojom obitelji, sa svojim prijateljima i sa svojim psom, i u kući koju smo namjeravali kupiti i budućnosti koju smo zajedno gradili. Leo – draga životinja o kojoj će sljedeće govoriti – nedvojbeno je doveden u njezin život da uljepša njezine najmračnije dane. “Svakome od srca zahvaljujem na pomoći unijeti magiju u moj život.

Upamtite moj savjet o uživanju u malim životnim zadovoljstvima. Kad dođe dan da se rastanemo – a rastati se jednog dana moramo – sjetite se da imate više hrabrosti nego što mislite, više snage nego što se čini i intelekt veći nego što sebi pripisujete. Iznad svega “Čak i kada fizički nismo jedno s drugim, uvijek ću biti s tobom” — kako je spomenula Winnieja Pooha.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here