Samo 22 dana nakon našeg vjenčanja, moj suprug je otišao. Bio je uključen u lančanu nesreću na autocesti – to je bio incident koji uopće nije predstavljao njegovu krivnju ili odgovornost.

Ja sam tada imao samo 24 godine, a on — baš u pravim godinama, u kojima smo oboje imali živote pred sobom. Ljubav između nas bila je duboka; dakle, bol koju mi ​​je prouzročio bila je neizbježna za tri mjeseca s našim željno iščekivanim novim poglavljem kad se to dogodilo.

Također su mi rekli da bih to trebao učiniti sada, s obzirom na to da opasnost samo raste kako vrijeme istječe. Objasnili su mi koliko sam mlada, samo 19 godina, i da je cijela budućnost preda mnom, uz nagovještaj da bi mi bilo lakše da nemamo dijete.

Sva ova galama, i to tako mlada, ostavila me u nedoumici kako se snaći u složenosti svoje situacije i razlučiti što je za mene korisno.

Muž mi je preminuo prije 7 dana, a roditelji me još uvijek ne prestaju moliti da dogovorim termin za abortus. Na kraju sam pomislio, zašto ne učiniti što kažu i završiti s postupkom. Rodila sam dječaka. A sad kad je to prošlo, mogu reći, kao i bol.

 

 

 

 

Prema izvješću Svjetske kardiološke federacije iz svibnja 2023., smrtnost od kardiovaskularnih bolesti porasla je s 12,1 milijuna u 1990. na 20,5 milijuna do 2021. godine. Ovo je vrlo alarmantan razvoj događaja i navodi nas na razmišljanje o tome koje preventivne strategije možemo primijeniti održavati dobrobit kardiovaskularnog sustava.

Srećom, u većini slučajeva dobra zdravstvena praksa spriječila bi ili barem držala pod kontrolom većinu gore navedenih slučajeva. One bi se trebale sastojati od odgovarajućih mjera povezanih s redovitom tjelesnom aktivnošću, adekvatnim upravljanjem stresom, prestankom pušenja, odgovarajućom konzumacijom alkohola i održavanjem uravnotežene prehrane.

Najbolja hrana za zdravu kardiovaskularnu prehranu je lisnato povrće, drugo povrće, bobičasto voće, orašasti plodovi, grah, cjelovite žitarice, riba i maslinovo ulje. Najbolji izbor. Kada su opisivali što riba, posebice losos, znači za prehranu za promicanje dobrog zdravlja srca, kardiolozi su preporučili riblji dio prehrane nad bilo čim drugim budući da je, prema izvješćima Paradea, losos prepun Omega 3 masnih kiselina, koje imaju glavnu funkciju u smanjenju vjerojatnosti aritmija i vaskularnih upala, kao i normalizaciji razine triglicerida.

Salmon Dr. Bradley Server, kardiolog, tvrdi da nekoliko istraživačkih studija pokazuje da konzumacija ribe četiri dana u tjednu ili više smanjuje vjerojatnost dobivanja srčanog udara. Što je još pozitivnije, čak i dvije porcije ribe tjedno smanjuju rizik od smrti kod pacijenata kojima su već dijagnosticirane kardiovaskularne bolesti. Ovo su dvije vrlo jednostavne, ali učinkovite mjere koje će vam omogućiti da očuvate svoje srce zdravim i znatno smanjite mogućnost ozbiljnih kardiovaskularnih problema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here