Kako javljaju domaći mediji, glumac i voditelj Milan Kalinić razvodi se od supruge Sandre nakon 18 godina braka.

Navodno se iselio iz njihova obiteljskog stana u Beogradu. Ova informacija je došla u javnost, s obzirom da su važili za jedan od najskladnijih parova, a Milan je o svojoj supruzi i njenom braku uvijek govorio sve najbolje. <kraj>

No, malo tko je svjestan da su 2014. Sandra i Milan prolazili kroz loše razdoblje u braku. Tisak je u to vrijeme bio pun informacija o Sandrinoj izdaji Milanu s vlasnikom jednog beogradskog kluba. Ova vijest uzdrmala je njihove odnose i postavila ih pred izazov koji bi mogao ozbiljno ugroziti njihovu zajednicu.

Milan nije šutio niti ulazio u tučnjavu u javnosti. Umjesto toga, učinio je ono što bi pravi džentlmen: dokazao je svoju muževnost za svoju ženu i njihov brak. Tračevi i skandal nisu ih mogli razdvojiti; nego su se suočili s brojnim izazovima i pokušali zajedno obnoviti ljubav.

Bio je to incident koji je samo pokazao koliko je Milan imao povjerenja u nju i koliko je bio privržen njihovom braku.

“Glupo je razmišljati o tome i komentirati. To su gluposti. Ljudi su ljubomorni na naš brak i pišu takve stvari. Veće gluposti u životu nisam pročitao”, otvoreno je tada za Kurir rekao Milan Kalinić.

Ali Sandra je bila oslonac i oslonac kad je Milan skrivio prometnu nesreću 2015. Sigurno je da je Milanova emocionalna stabilnost u tom teškom trenutku definitivno više pripadala njezinoj prisutnosti i podršci nego krivnji.

 

 

 

Duboka povijest i kulturna važnost mezoameričkog naroda, koliko često gledamo na njegovo podrijetlo i razvoj, dok ležerno zadovoljavamo svoje želje njegovim slatkim, bogatim okusom? Pa, ne može se poreći da je čokolada nastala u sagi koja je starija čak i od Maja ili Asteka – više od 3000 godina u prošlosti.

Prvi koji su pronašli kakao bili su Maje i koristili su ga kao grah za pripremu napitka koji su nazvali “xocolatl”. Ovo piće nije bilo slatko; zapravo, često se začinjavala ljutim papričicama plus vanilijom između ostalih začina, što joj je davalo vrlo poseban i intenzivan okus. Osim što je bio omiljeno piće, kakao je imao i duhovnu vrijednost. Zrna kakaovca smatrana su darovima bogova te su se koristila u ritualima i ceremonijama.

Zadržala se sve dok Asteci nisu prihvatili tradiciju Maja i unijeli neke specifičnije inovacije u čokoladu. Monarh Montezuma II napravljen od čokolade simbol bogatstva i statusa. Pio je, prema izvorima, do 50 čaša tog pića dnevno jer ga je smatrao okrepljujućim sredstvom za jačanje potencije.

Čokolada je uvedena u Europu u 16. stoljeću. Zasladili su ga šećerom i dodali razne arome, stvarajući okus koji je zarobio nepca mnogih i našao bi spremno tržište diljem kontinenta. Od tada do danas, čokolada – slatkiš koji je postao utjelovljenje toliko toga – igrala je složenu ulogu u definiranju i doprinosu svjetskoj ekonomiji i kulturi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here