Svi mi u svojim domovima imamo omekšivač rublja i sol koji imaju izvanredne sposobnosti da poboljšaju različite aspekte vašeg kućanstva. Predstavljam dva izuzetna regeneratora koja često koristim.

Mogu vam se također pokazati korisnima. Metoda koju moja šogorica koristi kako bi svoje tepihe “očistila” (vjerojatno besprijekorne).

Fotografija: Imam tepihe u svakoj sobi svog stana — iako trenutno nisu razmotani po podu, njihovo održavanje oduzelo mi je veliki dio vremena. Htio bih reći da sam pokušao pripremiti recepte moje bake; međutim, to nisu bili oni koji su označeni kao očekivani rezultati.

Ovaj jednostavan recept, uz korištenje soli i omekšivača, smatram najučinkovitijim za svoje potrebe. Koristim ga već niz godina zajedno sa svojom šogoricom i ne zahtijeva apsolutno nikakav napor s dvostruke ruke i daje izvrsne rezultate — besprijekornu čistoću, žive boje i prekrasan miris koji nije samo u tepih ali u cijelom stanu.

Ovaj postupak održavanja traje 10 minuta i potreban je samo jednom svaka tri mjeseca. Važno nam je da imamo: Omekšivač vode Sol Krpu od mikrovlakana Postupak: Najprije ću usisati tepihe kao i obično. U manje od litre vode pomiješam dvije žlice soli i jednu žlicu omekšivača.

Uzmem krpu od mikrofibre i umočim je u otopinu kao da brišem pod; Zatim počnem brisati cijeli tepih bez ribanja pojedinačnih mrlja. U kuhinji i dnevnoj sobi tepisi su očišćeni u roku od deset minuta. Kakav je ishod? Boja tepiha je živopisna, besprijekorna je i svježa. Iznad svega, učinit će da mjesto lijepo miriše za cijeli stan.

Ovako čistim svoje tepihe svaka tri mjeseca. Još uvijek ih posjedujem u stanju kao nove. Ne koristite ocat, sodu bikarbonu ili slične konvencionalne metode; ali ovaj pristup mi se pokazao najučinkovitijim. Ako želite završiti svoje zadatke prije praznika, također bih vam to savjetovao.

Vrhunski osvježivač zraka, izvrsnog je mirisa. Stalno ga držim u stanu, pogotovo u kupaonici i na hodniku—ima jako dobar osvježavajući miris. I to će dugo trajati. Proizvodni proces neće vam oduzeti više od minute vremena. Sve što vam može zatrebati donosi se u okvire vašeg prebivališta.

Potrebni materijali:

• Prstohvat kuhinjske soli
• 1/2 šalice omekšivača

• 15 klinčića
• 1 žlica alkohola

Postupak: Uzmite prstohvat kuhinjske soli i u posudi pomiješajte s alkoholom odmjerenom na žlicu te dodajte omekšivač. Zatim dobro promiješajte pripremljenu otopinu i u nju uspite 15 klinčića, rasporedite ih po površini.

Klinčići, u kombinaciji s drugim sastojcima, ne samo da će otjerati komarce nego i eliminirati sve druge neugodne mirise u zraku. Ovaj osvježivač zraka stavite u toalet ili bilo koje drugo mjesto gdje želite poboljšati aromu zraka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here