Ako živite u stanu ili kući koja je blagoslovljena parketom, vjerojatno ste se susreli s ovim neugodnim problemom – ogrebotinama. Uništavaju savršen izgled vašeg poda. Nekad besprijekorno gladak i sjajan, parket sada može izgledati izgrebano i izlizano, a to izaziva frustraciju svaki put kad ga pogledate.

Čak i najblaži pritisak tijekom pomicanja namještaja poput stolica i komoda može ostaviti tragove koji postaju trajni, bez obzira koliko se trudili da ih se riješite, pa čak i ako je podstava potpuno zamijenjena.

Ako imate problema s prekrivanjem onih površnih ogrebotina, evo sjajnog trika koji je kreativna domaćica otkrila na TikToku. Ovaj genijalni trik, nazvan “Caku”, koristi predmete koje vjerojatno imate po kući.

Iako bi najlakši i najbrži način bilo pokriti oštećeno mjesto tepihom ili tepihom, to često nije moguće. Međutim, ova metoda pod Cakuom omogućuje učinkovito rješavanje problema i pomlađuje izgled površine. Unutar ove mreže podijelila je video koji prikazuje njezin eksperiment s različitim “lijekovima” za ovu vrstu oštećenja.

Izvijestila je da je pronašla informacije kako ukloniti ogrebotine nanošenjem oraha. Nakon pokušaja s orasima, pekan pekan i pistacijama, pokazalo se da je originalna metoda dala najbolje rezultate. Ogrebotine bi samo nestale – ne bi ostalo ni traga. Ovaj video izmamio je osmijeh na lica milijuna korisnika na ovim stranicama kada su ga vidjeli jer su bili toliko zapanjeni njime da su nestrpljivo izrazili interes da i sami isprobaju tehniku ​​grebanja po podu.

Brzo je skočio na više od milijun pregleda i privukao ljude da sudjeluju. Jedan je korisnik iskoristio trenutak da objasni zašto je ovaj trik dobro funkcionirao. U svom pisanom odgovoru naveo je da je ogrebotina na površini duboka. Dalje preporučuje nanošenje orahovog ulja kako bi se drvo hidratiziralo i učinilo da izgleda kao izvorni završni sloj.

Budući da je vrlo osjetljiv na oštećenja od vode i potrebna mu je posebna njega, trajna ljepota ove vrste poda čini da se ne čisti kao obični pod. Različite dubine ogrebotina na parketnim daskama pokazuju kolika je njihova ranjivost da privuku širinu estetskog šarma na pod. Postoji li način da se te smeće eliminiraju ili barem umanje njihova vidljivost i istaknutost?

Postoji niz vrlo popularnih TikToka koji prikazuju jednostavne, jeftine prirodne lijekove za uklanjanje ogrebotina s poda. Jedan od preporučenih načina je korištenje oljuštenih oraha; iako neki ljudi umjesto toga biraju bademe ili indijske oraščiće koji daju iste rezultate.

To možete učiniti tako da plodom prijeđete po ogrebotini nježno, ali čvrsto, osobito u njezinim dubljim dijelovima kao da koristite gumicu. Za nekoliko minuta nakon što ovo poduzmete, vidjet ćete da se ozbiljnost oštećenja drastično smanjila — u manjoj ogrebotini vjerojatno će nestati.

Biljna ulja sadržana u suhom voću doprinose njezi parketa i zacjeljivanju ogrebotina. Nakon što postignete željeni učinak, cijelo područje nježno istrljajte mekom krpom kako biste uklonili višak masnoće. Ovom tehnikom, iako ne gori kuća, vidjet će se da su oštećenja na parketu manja. Veće ogrebotine i udubine, koje izgledaju kao da prolaze kroz habajući sloj na papiru, mogu zahtijevati pomoć stručnjaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here