U svojim tridesetima, mnogi pojedinci počinju smatrati mliječne proizvode manje podnošljivima i često ih počnu eliminirati iz prehrane, a da to nisu svjesno učinili.

Iako se mliječni proizvodi smatraju hranjivom opcijom, neke vrste mogu biti loše za zdravlje u smislu crijevne flore i aspekta tjelesne težine.

Ovo su tri mliječna proizvoda koje biste trebali ograničiti ili ne jesti. Punomasno mlijeko Punomasno mlijeko vrlo je hranjivo, ali ima i visok sadržaj zasićenih masti. Pretjerana konzumacija dovest će do prekomjerne tjelesne težine i vjerojatnosti obolijevanja od srčanih bolesti.

Također, kako navodi Harvard T.H. Chan School of Public Health, poremećaji crijevne flore mogu se pojaviti kod nekih pojedinaca i stoga uzrokovati nadutost. 2. Jogurt s dodanim sastojcima

Danas se mnogi jogurti zaslađuju šećerom i umjetno aromatiziraju, pretvarajući se da su zdrava opcija za međuobrok, ali zapravo potkopavaju vaše zdravlje.

Prema nekim istraživanjima objavljenim u časopisu Journal of Nutrition, ovi takozvani dodaci prehrani vjerojatno će poremetiti ravnotežu mikroflore i uzrokovati višak centimetara u struku.

3. Krem sirevi i vrhnje Krem sirevi i kiselo vrhnje redovito imaju visoku razinu zasićenih masti i kalorija. To može dovesti do povećanja tjelesne težine ako se često konzumira, a visok udio masnoće također može biti loš za zdravlje srca.

Američki časopis za kliničku prehranu navodi da ova hrana može izazvati upalne reakcije u tijelu, čime se pogoršava već učinjena šteta crijevnoj flori. Iako su mliječni proizvodi važni za zdravu prehranu, treba znati koji bi mogli predstavljati rizik za vaše zdravlje.

Punomasno mlijeko, jogurt s dodatkom šećera i krem ​​sir mogu diskretno djelovati na crijevne bakterije i uzrokovati debljanje. Odlučiti se za najprirodnije, neprerađene mliječne proizvode – i zadržati potrošnju unutar razumnih granica – obično je najpametniji potez.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here