Posljednji dani Zorana Kalezića bili su, nažalost, posvećeni borbi sa okrutnom bolešću. Ljubav i podrška za koju je Zoran Kalezić vjerovao da mu je pomogla u borbi protiv raka pluća pa je odbio savjete liječnika za operaciju kemoterapiju ili zračenje ono su što vam stručnjaci preporučuju.

Neka dirljivi zahvati i otpori učine da premine 4. siječnja u dobi od 73 godine nakon mučne borbe s bolesnom situacijom.

Supruga Irena, udana u 67. godini za njega, ostala je s njim do gorkog kraja; sada su joj bile 53. Zadržao je optimistično raspoloženje do posljednjeg daha, uvjeren da će pobijediti u ovoj borbi. – Koliko se osjećam? U borbi sam. U dopisu piše: “Trenutno pacijent na hemoterapiji u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti ‘Brezovik’ Nikšić.”

Kemoterapija za rak pluća – za mene jedina nada, mogućnost produljenja života za dvije do tri godine, a vjerujem u medicinsku znanost. Osjećam da se moje iscjeljenje događa tamo gdje su moji ljudi. Kao pjevač i umjetnik iz naroda, smatram da je, ako moje vrijeme mora završiti, bolje biti ovdje nego služiti nekome u inozemstvu”, rekao je svojedobno Zoran

Njegova veza s Tomom Zdravkovićem bila je neraskidiva i na kraju je kulminirala kumstvom. Nakon što je primio poražavajuću vijest o dijagnozi raka pluća, izrazio je samo duboko uvjerenje da će se uskoro ponovno naći sa svojim voljenim prijateljem.

Dok krećem na put u posjet svom kumu Tommyju, znam da ćemo se uskoro ponovno sresti. Međutim, prvo moram napraviti jednu stvar. Radujem se koncertu u Domu sindikata, nestrpljiv da još jednom doživim te melodije koje vraćaju harmoniju svim orguljama.

Želim još jednom vidjeti lica publike, iskreno je rekao Kalezić, dok su mu tijekom nastupa tekle suze. U skupini koja se nije mogla odvojiti bili su Kaleza, Tozovac, Cune, Lepa Lukić, Mika Antić, Zoki Radmilović i sigurno Silvana. Svaki je član napravio izvanredne karijere; među njima nikada nije bilo natjecanja ili zavisti; njihova međusobna veza postala je jača zbog zajedničke strasti prema glazbi.

Kao i kod Tome, Kaleziću je u počecima karijere značajno pomogla Silvana, koja ih je od tada povezala u čvrsto prijateljstvo. Među njima je vladalo veliko međusobno poštovanje i razumijevanje. Zoranova vječna skladba “Žena koja više nije tu” posvećuje tu neobičnu liku žene koja je imala trajni utjecaj na narodnu muziku.

Pjevač je istaknuo da je pjesma nastala na neobičan način. Sin glazbenika Zorana Kalezića Filip nije stigao na očev sprovod. Silno želeći ispratiti roditelje, ali ne može zbog činjenice da živi i radi u Americi – vijest o očevoj smrti duboko je pogodila Filipema.

Može slobodno prisustvovati misi u nedjelju Ino nadalje, unatoč činjenici da je taktika upravljanja leševima u Chicagu drugačija u odnosu na one kod njega (planira prvom prilikom odati počast ocu), kako živi nema šanse da se to dogodi drugačije a kamoli da je sve ovo samo jedna velika laž!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here