Mlada žena po imenu Ezgi Aslan, koja na Instagramu ima preko 200.000 pratitelja zbog svojih savjeta o ljepoti, otkrila je u jednoj od svojih objava kako Arapkinje i u 50. godini mogu održati kožu zategnutom i bez bora. U tome je tajna serum iz kućne radinosti čiju su recepturu prenosile generacije žena u Saudijskoj Arabiji.

Ezgi navodi da je citirala izvješća i svjedočanstva žena o ovom serumu kako bi dokazala njegov učinak zatezanja kože. Aktivni sastojak je ulje smole tamjana, za koje je poznato ne samo da smanjuje vidljivost pora, već navodno i učvršćuje kožu.

Arapske žene ovo ulje nazivaju “fontanom mladosti” zbog njegove sposobnosti da stimulira proizvodnju kolagena. Još jedan sastojak koji čini ulje smole tamjana boljim je ricinusovo ulje. Kako je primijetila Ezga Aslan, vrlo se dobro upija u kožu i dubinski je vlaži. Kako napraviti potpuno prirodan serum?

U svaku žlicu ricinusovog ulja stavite 10 do 15 kapi ulja smole tamjana. Mirela je graciozna moderna muslimanka koja podržava tradicionalne vrijednosti. Tri seruma za postblagdanski sjaj vašoj koži Odlična ideja bila bi osunčana nakon deset dana na plaži. Loša strana je to što ulje od smole tamjana možda neće biti lako pronaći na tržištu jer ga također ne treba zamijeniti s eteričnim uljem.

 

 

 

 

 

Bojana kao primarni razlog za ovu promjenu navodi zabrinutost zbog gubitka vida zbog povišene razine šećera u krvi. Pjevačica Bojana Stamenov hrabro je brinula o svom zdravlju i posvetila se strogoj dijeti i režimu vježbanja, što je rezultiralo gubitkom od preko 70 kilograma. Kao primarni razlog ove promjene Bojana ističe zabrinutost zbog mogućeg gubitka vida uzrokovanog povišenim razinama šećera u krvi koji vrište iznad 1000.

Moje zdravstveno stanje je bilo katastrofalno! U lipnju 2020. šećer mi je skočio na gotovo 30; tada sam shvatio da mi je vid slabiji. “Prv to som bola nadváhou inak vcelku zdrava na hraniciach inzulinovej rezistencie, ale bez problemov, k tomu bohužial ostali následky obéznosci,” priznala je Bojana. Višak kilograma također je utjecao na njezino psihičko stanje osim na fizički aspekt.

Postajao sam sve agresivniji! Moja baka mi je često govorila: “Zašto nam opraštaš, dijete?! Što ti je?” Bojana je kasnije odlučila da ode doktoru – Na skorom je Bojana rekla Informeru da je otišla kod lekara i rekla: “Nemirna sam, loše vidim.” Dosta mi je svega! Želim si prerezati trbuh.” Nakon toga liječnik je naredio, savjetovao ju da drži dijabetes pod kontrolom i samo malo smanji težinu utrobe. Također, potražila je pomoć psihologa.

U razgovoru s liječnikom Bojana je dobila savjet da prije planirane operacije malo smanji šećer i skine koji kilogram. -Jedan moj prijatelj me je nagovorio da pozovem ovog trenera. Sa 185 kg nisam vjerovao da će moći išta sa mnom. Prvi put me vidi u trenirci, razbarušenu i nenašminkanu… Moram mu svaki dan pričati o svom spavanju, o tome što sam jela i o stresu.

Čak mi je promijenio i prehranu. Prije su mi obroci bili samo komad kruha s mladim sirom, salata ili kuhano jaje. Povećao mi je hranu kako se ne bih osjećala uskraćenom. Kad sam shvatila da je 70 kilograma već reklo “stop” operaciji! Sada osjećam mnogo više laganih kilograma manje i duhom i tijelom — kao leptir! – I dalje gubim kilograme – dodala je Bojana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here