Ako kupujete kruh u plastičnim vrećicama, znate one male plastične kopče koje dolaze s njima za ponovno brtvljenje štruce. Možda nikada prije niste obraćali pozornost na njih, ali ovi mali korisni isječci zapravo imaju neke primjene i mogu vam pomoći da lakše upravljate svojim dnevnim zadacima, a mogu djelovati i kao zabavni hack za recikliranje ili smanjenje otpada.

Facebook stranica Koniec je novi početak imala je sjajne ideje za korištenje plastičnih kopči u domu ili vrtu.

Ove inovativne ideje pokazuju kako ponovna uporaba kućanskih predmeta može učiniti život urednijim, vremenski učinkovitijim, pa čak i ekološki prihvatljivijim. Ovdje je opsežan vodič za različite namjene štipaljki za kruh. Držanje ruba samoljepljive trake Znate kada uzmete rolu samoljepljive trake i kasnije ne možete pronaći gdje je rub nakon što ste je upotrijebili?

To je često prilično neugodno, ali može se ublažiti jednostavnim trikom s plastičnom kopčom za kruh. Nakon što potrošite traku, samo pričvrstite rub. Štedi vrijeme osiguravajući da kada ponovno počnete koristiti vrpcu, odmah dobijete prednost.

2. Očuvanje svježine začina Začini su vrlo osjetljivi i na zrak i na vlagu. Stoga ih je važno nakon otvaranja dobro zatvoriti kako bi začini zadržali svoju aromu i svježinu.

Zaboravite na posezanje za tradicionalnom štipaljkom ili gumicom, otvoreni paket začina može se lako pričvrstiti plastičnom kopčom za kruh. Pomaže u održavanju svježeg i aromatičnog crnog papra, origana ili bilo kojeg drugog začina.

3. Upravljanje kabelima i žicama Jedan uobičajeni problem koji se nalazi u gotovo svakom domu je nered koji stvaraju bezbrojni kabeli; kao što su punjači, produžni kablovi i žice za slušalice.

Ovi kabeli imaju tendenciju petljanja, povećavajući stres i iritaciju povezanu s njima. Odgovarajuće rješenje za takav problem su plastične kopče. Samo uredno omotajte kabele i pričvrstite ih kopčom kako bi ostali raspoređeni i dobro očuvani.

4. Nosač za montiranje lakših predmeta na zid Iako nemaju mogućnost podnošenja težih ukrasa ili slika, ovi nosači dobro služe lakšim poput božićnog vijenca ili drugih ukrasa. Ovaj konektor možete pričvrstiti na zid pomoću ljepljive trake ili čavala; tada će se pretvoriti u malu udicu.

Ovaj jednostavan, ali učinkovit koncept može vam pomoći u postavljanju manjih ukrasa po vašem domu.

5. Pomoć biljkama u vrtu Za one koji imaju sreću da imaju vrt, pomažemo visokim biljkama, kao što su rajčice, grašak ili potporno cvijeće. Možete koristiti plastične kopče za kruh kako biste biljku nježno vezali za štap ili neki drugi oblik potpore umjesto da kupujete posebne vezice.

Tako će biljka stajati uspravno i zaštititi je od jakih vjetrova.

6. Razlikovanje kabela za različite uređaje Kada dva ili više električnih uređaja dijele isti produžni kabel ili utičnicu, može biti teško znati koji kabel pripada kojem uređaju. Prilično trivijalno, ali učinkovito rješenje je korištenje plastičnih identifikacijskih kopči.

Pričvrstite kopču različite boje na svaki kabel ili označite naziv uređaja. Tada možete prilično lako odrediti koji kabel pripada kojem uređaju u bilo kojem trenutku. Iako su ove male plastične kopče za kruh prilično male, to ne znači da nisu korisne uz samo malo domišljatosti, mogu se pretvoriti u nevjerojatno korisne alate.

Nemojte ih bacati, već razmislite kako ih možete uključiti u svoje svakodnevne rutine—kao što je kontrola vrpce, ili načini da začine održite svježima, ili vrtni kolac. Na ovaj način ne samo da reciklirate i pojednostavljujete svoj život ponovnim korištenjem ovih savjeta u svojoj svakodnevnoj rutini, već i spašavate Zemlju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here