Novinar, vojni analitičar, publicist i diplomat, Lazanski bi oštar i samouvjeren zaslužio poštovanje kolega i gledatelja. Danas vam donosimo detaljnu priču o njemu. Njegova spektakularna karijera izvjestitelja o vojnim temama i globalnoj geopolitici svrstala ga je među najpopularnije osobe medijske scene Srbije i bivše Jugoslavije.

Tu dužnost obnašao je od 2019. do svoje smrti kao veleposlanik naše zemlje u Ruskoj Federaciji. On je, s druge strane, rijetko otkrivao nešto o svom prilično zanimljivom privatnom životu. Rođen je 18. rujna 1950. u Karlovcu, tada u Jugoslaviji, kao apsolvent Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

No, brzo se okreće novinarstvu, baveći se geostrateškim i vojnim temama koje će odrediti smjer njegovog profesionalnog života. Prvi korak u njegovoj profesionalnoj karijeri bilo je pisanje za neke eminentne jugoslavenske publikacije poput Večernjih novosti i Politike, a kasnije i Politike Ekspres.

Njegovo izvještavanje je dobilo pohvale iz raznih ratom razorenih zemalja: Jugoslavije tijekom građanskih ratova 1990-ih, Bliskog istoka, Sovjetskog Saveza i Afganistana. Imao je kritički pogled na zapadnu politiku i nedostatke unutarnje vojne strategije u Jugoslaviji i kasnije u Srbiji; usprkos tome, izvršio je značajan utjecaj. Njegovo veliko vojno pisanje uključuje djela kao što su “Jutarnje patrole”, “Borbeni zrakoplovi”, “Komandosi” i “Hitler je pobijedio”.

Bio je urednik televizijskih serija “Lazanski direktno” i “Na nišanu Lazanskog”. Napisao je osam knjiga. “Uvijek postoji sutra”, “Istina o Srpskoj”, “Hitler je pobijedio” i neke druge. Lazanski je 2019. godine postao veleposlanik Srbije u Ruskoj Federaciji, što se savršeno uklopilo u njegov golem interes za vojne odnose i međunarodnu politiku, a posebno za veze Srbije i Rusije.

Tijekom svog veleposlaničkog mandata Lazanski je uglavnom bio zaokupljen jačanjem političkih i gospodarskih veza dvaju naroda zagovarajući srpske interese u Moskvi. Vojni analitičar i dugogodišnji novinar, da tako kažem. Također, od 1995. stalni je član žirija za Miss. To je sasvim prirodno s obzirom na njegove poznate česte afere sa zadivljujućim ženama i iznenađujuće za čovjeka koji je samo jednom oženjen, kaže se da je imao veliku romansu na.

Ali što je najvažnije, bio je suprug pun ljubavi u svom domu gdje je proveo 30 godina vodeći računa o svojoj ženi i dragi otac svom sinu Aleksandru. O tome da ima suprugu Tamaru Lazanski vrlo je rijetko govorio jer nije želio privlačiti pozornost javnosti u privatnost svog obiteljskog života. Ta se nevoljkost pojačala nakon što je glumica Gordana Bjelica 1994. objavila da ima kćer s Miroslavom, što on nije želio priznati.

Njezine su tvrdnje bile toliko jake da je otišla na sud pod uvjetom da njezinu kćer zakonski prizna kao svoje biološko dijete. Ishod slučaja nije objavljen u javnosti. “U drugoj zemlji, tijekom svog odraslog života prošla sam kroz brak u kojem se nisam vidjela kao majka. Na kraju smo se mirno rastali. Nakon razvoda, neočekivano sam ušla u burnu vezu u drugoj zemlji

Odluka o djetetu bila je moja, jer smatram da svaka žena koja ima sposobnost biti majka to treba prihvatiti. Ona i on znaju tko je otac; Sve sam joj objasnila i izbjegavamo dalje pričati o tome”, rekla je na kraju Gordana Bjelica. Teodora Bjelica, Gordanina kći, gradi uspješnu karijeru. Karijeru modela započela je sa šesnaest godina, isprva je to doživljavala kao razonodu .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here