Puno starih glumaca, pjevača, komičara i ostalih ljudi iz estradne i umjetničke scene imalo je u bivšem sustavu zajamčenu mirovinu, a danas je to teško ostvarivo. Ostalim radničkim mirovinama ne isplaćuju se ili su premale pa mnogi jedva žive od ruke do usta. Danas ćemo saznati koliko dobiva poznata glumica.

U nastavku današnjeg teksta dolazimo do rasprave o Ceci Bojković: glumici s gotovo 40 godina staža u svijetu estrade. Ima vrlo bogat opus, no nedvojbeno je serija Bolji život definirala njezinu karijeru.

Velika diva – naše nacionalno umjetničko blago, Svetlana Ceca Bojković već više od 50 godina očarava publiku svojim bogatim opusom i impresivnim nizom nagrada. Neumorna Ceca i dalje je strastveno predana svom poslu, bilo kroz nastupe uživo na pozornici ili pred filmskim i televizijskim kamerama.

Danas ima 76 godina, s nježnošću se sjeća svog slučajnog pogleda u Zemunu Moje rođenje; kad je došlo vrijeme, majka je prešla Savu i ja sam rođen u zemunskom rodilištu uz pomoć poznatog opstetričara dr. Kusovca. Kao dijete doveden sam u Beograd, tačnije Njegoševo, gdje smo živjeli kod jedne starice koju smo od milja zvali teta Nikolija i koja je uspjela dati intervju o svom tadašnjem životu.

Po povratku iz Finske, gdje joj je suprug bio veleposlanik, glumica pronalazi mir u skrivenom potkrovlju neke beogradske zgrade od povijesnog značaja. Odlazak Cece Bojković u mirovinu pravo je iznenađenje. Jedan detalj iz životne priče naše voljene glumice koji posebno zaprepašćuje javnost je njena penzija koja iznosi 30.000 dinara, kako je otkrila u jednom intervjuu.

Glumica je ranije pokrenula shemu za probleme umirovljenih umjetnica. U intervjuu kaže Svetlana Bojković: „Šta da kažem na tu temu kada se zna da je Steva Žigon preminuo od penzije u visini od 17.000 dinara? Pa to se vidi da sam ja po volji, a ne po dužnosti.

Moja odluka o prijevremenom umirovljenju imala je korijene u samom početku moje karijere. Mislim, u mojoj mladosti odmah nakon druge godine glumačke škole i, povrh toga, u zadnjih 10 godina moje glumačke karijere kada sam prešla u slobodnu umjetnicu “na razini slobode koju sam stvarno cijenim”, rekla je za Style prošle godine.

 

 

 

 

AMOLED zasloni preferirani su izbor za vrhunske pametne telefone i pametne telefone srednje klase. I to s pravom. Autentične razine crne mogu se postići s ovim zaslonima omogućavanjem deaktivacije pojedinačnih piksela.

Ova značajka ne samo da poboljšava HDR sadržaj, već i štedi trajanje baterije. Uz sve to, vrlo je alarmantan porast problema “zelene linije”, koji dominantno pogađa pametne telefone koji imaju AMOLED zaslone. Koji problemi proizlaze iz ove zelene linije koja se prikazuje na uređajima? Mnogi korisnici pokazuju svoju ljutnju kada im se na zaslonu odjednom pojavi zelena linija. Dolazi bez ikakvih primjećenih oštećenja.

Postoji okomita tanka zelena traka koja se proteže od vrha zaslona prema dnu. Iako općenito, izvan ovog zelenog pojasa, telefon dovoljno dobro radi svoj posao, ovaj problem je očito prilično zabrinjavajući i uočljiv. Većina korisnika tvrdi da njihovi uređaji nisu pali niti bili izloženi oštećenjima od vode. Nekoliko pojedinaca izjavilo je da je pojavu zelene crte možda potaknulo ažuriranje softvera.

Gotovo sve marke pametnih telefona prijavile su slučajeve ove zelene trake; to vjerojatno nije softverska pogreška već povezana s kvarom hardvera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here