Puno puta lutamo kroz život, zaplićemo se u nove veze i odbacujemo one starije nakon što je ljubav gotova. Međutim, nekim pojedincima se dogodi da cijeli život prolaze pored te jedine osobe s kojom ne mogu, ali ni bez koje ne mogu.

Danas vam predstavljamo jedan takav slučaj s jugoslavenske glumačke scene.

Rijetko je bio otvoren o svom privatnom životu; pa mnogi ne znaju da je kultni Dragomir Bojanić Gidra bio u braku s glumicom Ljiljanom Kontić, s kojom je dobio kćer Jelenu.

Bila je to ljubav na prvi pogled koja ih je dovela do vjenčanja 1966., nekoliko godina nakon prvog susreta. Nikad se nisam mogao zamisliti u nekoj takvoj klopki rekao je.

Mlad čovjek nikada nije mogao zamisliti, kao što sam ja nekada bio, da ću jednog dana osjećati tako duboku povezanost sa svojom obitelji”, rekao je glumac.

Gidrine primjedbe o supruzi ukazuju na duboku ljubav prema njoj, no imali su i problema u zajedničkom životu.

Trideset godina zajedništva doživjelo je dva razvoda i tri potvrde međusobne privrženosti.

Njihov put započeo je kad su oboje upisali glumu, a Ljiljana je imala dvije godine staža više od Gidre. Godine 1966. postali su muž i žena; četiri godine kasnije rodila im se kći Jelena.

Ljiljanu Kontić naša publika vjerojatno pamti po ulozi Ljeposave u seriji “Đekna još nije umrla, a ka’ mi nećeš znati”. Sa suprugom u epizodi “Što kad ljubav rodi” kultne serije “Žikina dinastija”, gdje se uz Natašu pojavila kao profesorica glazbe Miša. Osim u “Žikinoj dinastiji”, Ljiljana je 1982. s Gidrom glumila u filmu “13. jul.”

 

 

 

Krastavci (Cucumis sativus) jedno su od ranih povrća koje se udomaćilo. Njegovo podrijetlo seže u tropska i suptropska područja Indije. Vjeruje se da se uzgaja više od 3000 godina i da je uobičajen dio svakodnevne prehrane u različitim dijelovima svijeta.

Njihova široko rasprostranjena privlačnost ne dolazi samo od njihovog osvježavajućeg okusa i značajnih nutritivnih prednosti, već i od lakoće s kojom se mogu uzgajati. Karakteristike krastavaca otkrivaju da ova jednogodišnja biljka pripada obitelji bundeva (Cucurbitaceae).

Obično su njegovi plodovi izduženi i imaju boju od svijetlozelene do tamnozelene. Krastavci imaju udio vode od oko 95%, što ga čini idealnim za hidrataciju (uglavnom tijekom vruće sezone). Osim što je vrlo vodenasto, ovo povrće je bogato vitaminom K (važan za zgrušavanje krvi i očuvanje zdravlja kostiju), kao i vitaminima B i C. Također sadrži kalij, magnezij i mangan.

Krastavci su vrlo zdravi jer sadrže puno vode koja pomaže u hidrataciji organizma, odnosno najvažnijoj komponenti u pravilnom funkcioniranju organizma. Budući da su niskokalorične, idealne su za one koji smanjuju unos kalorija ili paze na težinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here