Čišćenje fugirne mase u kupaonici često je vrlo zahtjevno, a posebno tamo gdje postoji plijesan koja se neće izvući uobičajenim rješenjima za čišćenje. Ipak, stručnjaci i fanatici u sektoru čišćenja predlažu neke trikove koji bi mogli učinkovito riješiti ovaj problem.

Evo nekoliko tehnika koje biste mogli isprobati: Za pristup pripremi kreča, uzmite papirnati ručnik i presavijte ga na širinu fuge.

Za nanošenje učinite sljedeće: stavite ručnik preko fuge i lagano izlijte izbjeljivač na vrh. Pustite da odstoji oko 60 minuta. Ishod: plijesan bi trebala nestati nakon što se ručnik izvuče.

Iako ova metoda može biti vrlo učinkovita u izbjeljivanju plijesni, neki ljudi tvrde da će izbjeljivač samo privremeno sakriti problem i neće u potpunosti uništiti sve plijesni.

Drugi način je korištenje octa: nanesite ocat izravno na zglobove ili napravite pastu sa sodom bikarbonom. Djelovanje: Ostavite nekoliko sati ili preko noći. Ispravak: Spojeve oprati vodom. Ocat je izrazito protugljivičan i ima veću moć u uništavanju plijesni, kao i otkrivanju njezinog uzročnika.

Metoda koja koristi sodu bikarbonu i izbjeljivač počinje izradom paste: pomiješajte malo sode bikarbone s malo izbjeljivača tako da dobijete gustu konzistenciju. Nanesite pastu na zglobove i ostavite da odstoji pola sata. Dobro isperite vodom kako biste očistili spojeve.

Vrlo je koristan u uklanjanju tvrdokorne plijesni i raznih mrlja od žbuke. Bez obzira koja je metoda odabrana, važno je isprobati sredstvo za čišćenje na neupadljivom području kako bi se moglo potvrditi da neće dodatno oštetiti ili zaprljati fugu.

Štoviše, potrebno je nositi rukavice i masku uvijek dok radite s izbjeljivačem ili drugim jakim kemikalijama za zaštitu ruku i dišnog sustava.

 

 

 

 

Prvo ujutro se probudim i zahvalim Bogu za još jedan dan. Može postati prilično zastrašujuće zabavljati se svojom ranjivošću, pogotovo kada se borite s bolešću koja je i teška i teška; sumnja u sebe kuca na vrata. Tako Ljubica Mandrap tipično započinje svoje misli na Svjetski dan limfoma, 15. rujna. Poznata kao Ljubica Mandrapa (61) iz Beograda: baka, majka, supruga, angažirana članica Udruge “Lipa” za borbu protiv limfoma.

Trenutno je domaćica i ne prima nikakvu invalidsku mirovinu. Kuglanje joj je hobi i dodatni izvor zarade. Vrijeme kada joj je dijagnosticiran limfom bilo je prije više od dvadeset godina, 2003. godine. Iako je tada sumnjala u mogućnost svog preživljavanja, svoju pobjedu pripisuje vrlo snažnoj volji za životom uz veliku ljubav obitelji.

Predstavljanje znakova i upravljanje dijagnozom. Godinu dana prije dijagnoze osjećala je neodoljiv umor. Nikada nije prestala osjećati umor, ali je to uspjela odbaciti kao što bi to bilo zbog opterećenja posla koje se inače naziva nesanica

Radio sam od kuće iu uredu, pa sam mislio da je to razlog za moje stanje. S druge strane, s pojačanim umorom, to me na kraju navelo da pozovem pomoć. Pozvala sam doktora koji me je poslao kod hematologinje dr Zorice Cvetković i odmah krenula na dijagnostiku. Doktorica mi je tu veću slezenu pronašla samo opipavanjem trbuha zbog čega je vrlo brzo shvatila što se dogodilo, otkriva naš sugovornik.

Nakon raznih pretraga i pretraga, uključujući i punkciju koštane srži, koja je za nju bila najveći izazov, Ljubici Mandrap dijagnosticiran je difuzni velikostanični limfom B, najagresivniji podtip Non-Hodgkinovog limfoma, u uvećanom obliku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here