Dragomir Despić. Dapače, nakon bure zbog koje se ljetos pojavio na crnogorskom primorju s nastupom, sada je našao metu među zdravstvenim radnicima.

Jedan je zubar bio posebno zabrinut zbog toga što je pljunuo u usta dok je pjevao za publiku, tvrdeći s prozora svoje ordinacije da svi koji su prisutni trebaju odmah otići zubaru kao mjeru predostrožnosti.

– Jeste li znali da vam može darovati karijes? Karijes je zarazna bolest jer se lako prenosi putem sline (koja je vektor zaraze ovih bakterija). Stoga, ako ste nedavno bili na nastupu popularne Desingerice, morate otići svom zubaru – kaže na svom profilu na TikToku ovaj liječnik.

Desingerica, podsjetimo, od kada je prvi put zakoračio u javnost, nije prestao zanimati javno mnijenje, pa je na svojim nastupima publiku gađao korama, razbijao jaja, ribao sir, puštao obožavateljicu da mu liže nogu i – video njegovo prikazivanje kako pljuje u djevojčina usta postalo je viralno.

Seka Aleksić bila je među prvima koja se i sama spomenula, te je podijelila objavu na svom nalogu.

– Rekoh vam ja da je sljedeće piće za njih – napisala je Seka.

Desingerica je jednom prilikom ukazala medijima da ne radi ništa loše i da je sve to samo posao za njega.

– Ne znam tko još komentira moj utjecaj na mlade. Nisam učinio ništa loše; kada svaki put mijenjam svoj scenski nastup, činim to bez planiranja. Kad mi se prohtije, tako se i ponašam.

Ne mogu reći što je najluđe što radim jer mi je sve normalno. Iskreno, sve tako treba biti, ja tako radim. To je posao i tako se radi – rekla nam je Desingerica

 

 

 

 

Dupini se obično smatraju inteligentnim i društvenim životinjama. Na primjer, mogu promatrati vlastite slike u ogledalu. Samosvijest je neuobičajena među životinjama; utvrđeno je samo u odabranoj skupini vrsta, poput čovjekolikih majmuna, slonova i samosvjesnih ptica poput vrana. Osobina se smatra važnom jer nudi uvid u razumijevanje složenih društvenih interakcija. Kod dupina, prisutnost ove sposobnosti dodatno pobuđuje interes za okolnosti koje okružuju njihov društveni život i način razmišljanja.

Poznato je da su dupini vrlo društvene životinje koje stvaraju čvrste veze: imaju složene društvene strukture. Komunikacija se odvija kroz niz klikova, zvižduka i drugih zvukova. Istraživanja su pokazala da čak koriste i specifične zvižduke kako bi se prepoznali. To implicira da dupini mogu dozivati ​​jedni druge — što je prilično rijetka osobina među životinjama.

Štoviše, dupini su vrlo empatični. Poznati su slučajevi ozlijeđenih dupina kojima su pomogli drugi članovi njihove skupine, pa čak i ljudi koje su dupini spasili od utapanja ili napada morskog psa. Njihova inteligencija jednaka je inteligenciji velikih primata, a neki znanstvenici smatraju da im je razina samosvijesti i svijesti o okolini vrlo visoka.

Zanimljivo je i kako dupini spavaju. Mogu samo “isključiti” polovicu svog mozga, a drugu polovicu ostaviti budnom kako bi kontrolirala disanje i ostala na oprezu prema potencijalnim opasnostima, što im omogućuje da prežive u vodi i da nikad ne budu posve nesvjesni svoje okoline.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here