Aca Lukas iza sebe ima tri braka, pa je javno govorio o bivšim ženama.

Sa prvom Lukasovom suprugom Svetlanom Vuksanović Aca je započeo romansu još za vreme školovanja, a prijateljstvo im je preraslo u prvi brak. Ceca i Lukas imaju dvoje dece – kćerku Miljanu i sina Lazara. Međutim, brak nije potrajao.

Lukas je napustio suprugu i dete jer mu je druga žena Nataša rodila sina Andreja.

Nataša je živjela u Njemačkoj, a Lukas se u svojoj autobiografiji “Ovo sam ja” raspeo o njoj, kao i o Natašinom suprugu Goranu Andrejiću.

Kad sam se zaljubio u Natashu, došao sam kući i počeo se pakirati. Suprugu Cecu sam ostavio. Nataša je za vrijeme mog boravka u Americi našla drugog čovjeka čiju sam ženu spasio. Imala je leukemiju i živjeli su u mom stanu u Heidelbergu.

Našao sam bolnicu u kojoj će se liječiti; tamo je tip operiran. On je lijep, zgodan, jak. U spotu Cece Ražnatović pojavio se kao njen suprug— klasičan portir. Sada su Nataša i on u braku.

Došao je kod mene kad je saznao da znam da me uvjeri da su to samo priče. ‘Pali’, rekao sam mu i pljunuo ga. Ja sam izliječio njegovu ženu, ali on je začarao moju. Bivši mu je sve uzeo, a onda je dobio Natashu s mojim novcem. “Ali novac je potrošen”, rekao je bard.

Lukas se kao treća supruga oženio Sonjom Sašić, bivšom suprugom Željka Šašića. Lukas i Sonja imaju kćer Viktoriju, ali su se kasnije razveli.

 

 

 

 

Fascinantna stvar u vezi s ljudskim tijelom je njegova sposobnost regeneracije; od kojih je najfascinantnija regenerativna sposobnost jetre. Naše jetre su vrlo moćni organi. Mogu se oporaviti i ponovno izgraditi: čak i nakon što smo izgubili dobar dio njih zbog oštećenja ili uklanjanja. Ova sposobnost regeneracije gotovo je jedinstvena u ljudskom tijelu.

Jetra obavlja mnoge važne stvari — pročišćava krv, proizvodi žuč i pohranjuje hranjive tvari. Ali ovo je zaista nevjerojatan dio: ona može ponovno izrasti čak i ako joj se ukloni veći dio tkiva. Jer ono što se događa je da se kao rezultat resekcije preostali dio organa počinje aktivno regenerirati, vraćajući svoju masu i funkciju. Može trajati tjednima ili mjesecima, ali na kraju kulminira gotovo potpunim uspostavljanjem kontinuiteta jetre.

Regeneracija je uvijek vrlo važna s evolucijskog gledišta jer omogućuje tijelu da preživi i nastavi normalno funkcionirati čak i nakon teških ozljeda ili operacija. To je i razlog zašto su transplantacije jetre uspješne, jer darivatelj može dati dio svoje jetre, a oba organizma (donor i primatelj) mogu regenerirati svoja tkiva i nastaviti s normalnim životom.

Regeneracija jetre povezana je sa specijaliziranim stanicama poznatim kao hepatociti, koje imaju sposobnost brze diobe i povećanja broja tijekom oštećenja. Dok većina dijelova tijela može donekle zacijeliti (npr. koža ponovno izraste nakon posjekotine), unutarnji se organi osim jetre ne popravljaju tako učinkovito ili brzo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here