Fraze koje koriste ljudi nakon što su prevarili svoje partnere mogu biti stvarno duboko urezane i osmišljene da manipuliraju. Iako se ove fraze na početku mogu činiti kao isprike ili opravdanja, one općenito ukazuju na mnogo veće probleme unutar odnosa i govornika “Ništa nije značilo”.

Reći da to nije ništa značilo ima namjeru umanjiti koliko je nevjera bila ozbiljna.

Ako nešto “nije važno” zašto bi pojedinac riskirao vezu zbog toga? To bi moglo biti ignoriranje veze i partnera. “Neću to ponoviti. Analiza: Možda zvuči uvjerljivo da se prijevara neće ponoviti, ali obično je to samo prazno uvjerenje.

Tu dolazi ‘jednom varalica uvijek varalica’— bez stvarne promjene akcije ili povratka svijesti vjerojatnost je vrlo velika.

“Žao mi je. Ispitivanje: tamo gdje isprika nakon nevjere može biti iskrena, vrlo često “Žao mi je” ukazuje na žaljenje što ste uhvaćeni, a ne na kajanje zbog samog čina. To obično ne znači stvarno kajanje, već djela kao mjeru za obranu od kazne „Natjerao si me da djelujem. Analiza: ova izjava je jedan klasičan primjer prebacivanja krivnje.

Žena ne može natjerati svog muškarca da vara, a muškarac ne može natjerati svoju ženu da vara. Nevjera se ne smije forsirati. To je osobni izbor strane koja odluči biti u vezi s nekim drugim osim sa svojim partnerom, ali to više ne bi vrijedilo.

“Osjećao sam tugu. Analiza: Iako depresija doista može predstavljati značajne probleme, korištenje nje kao izgovora za nevjeru je oblik manipulacije. Ako je vjernost doživjela napad na probleme, to može značiti problematičnu borbu da se zadrže prepreke u vezi.

Umoran sam od tvoje stalne zvonjave. Uvid: Tipična smicalica za skidanje krivnje sa sebe je pripisivanje ponašanja partnera, u ovom slučaju njegovom pozivu. Doduše, zvonjava bi mogla biti neugodna. Međutim, to nije opravdanje za nevjeru. Nevjera se događa zbog loših izbora, a ne zbog sitnih svađa.

Često te fraze skrivaju dublje emocionalne i psihičke probleme koji štete kako osobi koja vara, tako i samoj vezi. Razumijevajući ova opravdanja, možda ćete moći identificirati manipulaciju koja je u igri i shvatiti da izdaja nije vaša odgovornost. U svakom slučaju, važna je pravilna komunikacija i postavljanje granica u vezi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here