Renomirani liječnik, Filgud je taj koji je otkrio što je sam uzrok celulita. Mnoge žene muči ovaj problem, a evo i njegovog mišljenja o tome. –

Evo nekoliko savjeta za rashlađivanje na vrućini. Adekvatno se osvježiti proces je koji podrazumijeva odgovarajuću hidrataciju koja sama po sebi nosi načela zdravlja i čistoće. Unatoč evidentnoj važnosti, o tome se malo zna. Hidratacija je neophodan aspekt ne samo u vrućim ljetnim danima, već i za pravilno funkcioniranje mozga, mišića, kardiovaskularnog sustava te utječe na izgled kože.

Voda je ono što čini 60% ljudskog tijela. Općenito se preporučuje uzimanje najmanje 8 čaša vode dnevno. Postoje i druga alternativna sredstva koja su jednako učinkovita za pravilnu hidrataciju.

U nastavku teksta bit će dani savjeti o održavanju pravilne hidratacije koji će s vremenom preći u svakodnevnu naviku. Dehidracija je uvijek prva prije nego što žeđ pokaže da je tijelo dehidrirano.

Za profesionalne sportaše, hidracijski plan usklađen s preporučenom hranom i kontroliranom konzumacijom vode ima posebnu prednost u suzbijanju loših učinaka dehidracije. Imajte na umu – vaše opće zdravlje bit će vam zahvalno na tome. Razvijte sustav za pravilno hidriranje.

Opće je poznato da veći unos vode smanjuje mogućnost apsorpcije kalorija putem hrane. Korisno je razviti praksu da vam voda bude nadohvat ruke 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, pa čak i staviti čašu vode uz krevet dok spavate tako da joj možete lako pristupiti kada ste žedni. To će s vremenom postati automatski s dosljednošću. Pravilna hidratacija ključna je u borbi protiv upala.

Održavanje odgovarajuće hidratacije može udvostručiti učinkovitost tijela; nudeći niz pogodnosti pomaže u kontroli apetita, povećava razinu energije i stabilizira raspoloženje. Također, pijenje tijekom vježbanja priprema vaše mišiće za akciju i smanjuje šanse za bolove nakon vježbanja – to je osobito ako se doda malo istezanja nakon vježbanja.

Osim vode, postoje i druga zdrava pića koja se preporučuju za piće. Srećom, pod određenim uvjetima, voda se može zamijeniti nizom alternativnih opcija. Možda ste dobro upoznati s dobrobitima kokosove vode, gaziranih pića, pa čak i kave, ali treba je konzumirati u umjerenim količinama. Voda je prisutna i u hrani. Zanimljiva činjenica: oko 20% dnevnog unosa tekućine dolazi od onoga što jedemo.

To se može vidjeti u velikom sadržaju vode u mnogim vrstama voća i povrća kao što su krastavci, jagode i lubenice. Također, juhe, žitarice i zdjelice kaše imaju visok sadržaj vode. Ponekad samo voda nije dovoljna. To je univerzalna istina

Monica je naglasila da se pri bavljenju bilo kojom tjelesnom aktivnošću mora osigurati kontrola nad time koji se važni elektroliti unose u tijelo, primjerice natrij koji je toliko bitan za hidrataciju.

Da biste to riješili, možda biste trebali razmotriti opcije kao što su energetski napici, deserti s elektrolitima ili čak voćni paketi za dehidraciju poput jabuka ili bobičastog voća. Pijenje dovoljno vode može vam pomoći da smršavite. Nalazi, neka se ponove

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here