Ana Bekuta (64) otvoreno je priznala da mora smršaviti nekoliko kilograma pa je angažirala tim stručnjaka da to postigne.

Kako bi izbjegla rizike po svoje zdravlje, Ana je posjetila nutricionista i osobnog trenera. Dijeta se temelji na analizi konstitucije, a sada je puna povrća i voća.

Pjevačici se, kako pišu lokalni mediji, dostavlja pet obroka dnevno.

Početak dana obilježava Ana Bekuta koja uzima tinkturu ulja origana s plavom spirulinom.

Zatim uzima doručak, zobenu kašu (zobene pahuljice), kokosovo mlijeko te naranču i tamnu čokoladu.

Za ručak petog dana mala Ana dobila je potaž od povrća, polpete od oslića s brokulom i vitaminsku salatu od crnog sezama posluženu u jestivoj košarici od jabuka.

Za grickalice jede mješavinu čokolade s jestivim laticama ruže, a za večeru tikvice punjene kvinojom i bademovim povrćem.

Pjevačica, prema izvorima, želi skinuti više od 15 kilograma u manje od tri mjeseca.

 

 

 

U vrućim ljetnim danima mogu se uzeti u obzir antiperspirantna svojstva čaja od kadulje. Dokazano ima eterična ulja koja djeluju na kontrolu i smanjenje prekomjernog znojenja. Kada se redovito uzima kao ledeni čaj, čini isto i osigurava unutarnju hladnoću protiv noćnog znojenja i valunga, što je vrlo važno tijekom menopauze.

Kako se priprema čaj od kadulje? Važno je. Listovi kadulje, 2 žlice; voda, 200 ml; med, 1 žličica. Prokuhajte nasjeckane listove kadulje u dva decilitra vode. Pustite da se ulije jedan sat izvan vatre, zatim procijedite i dodajte med za zaslađivanje. VAŽNO: Za pojačano znojenje popijte litru čaja od kadulje dnevno. Tri šalice dnevno bit će dovoljne za manje obilno znojenje.

Francuska poslovica iz 13. stoljeća savršeno opisuje osjećaje povezane s njezinim ljekovitim vrlinama: “Zašto bi netko umro kad mu kadulja raste u vrtu?” Ne ograničavajući se samo na noćno znojenje, kadulja je cijenjena među travarima kao specifična za srčane i živčane poremećaje, menstrualne poteškoće i upale usta, grla ili crijeva.

Kadulju su narodni iscjelitelji koristili za liječenje različitih zdravstvenih problema: probavnih smetnji, respiratornih smetnji, živčanih poremećaja, reumatizma, skorbuta, a posebno kod prekomjernog znojenja poput tuberkuloze. Hieronymus Bock bio je njemački botaničar i liječnik koji je rekao da je kadulja vjerojatno najvrednija od svih biljaka, na temelju njezine sposobnosti da koristi bogatima i ljekovitim svojstvima manje privilegiranih ljudi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here