Poznata pjevačica, Svetlana Ceca Ražnatović, prijeti oboriti rekord u najvećoj areni u Sofiji.

Ove je godine tijekom te glazbene turneje obišla mnoge gradove u Srbiji, regiji i šire, a zakazala je i koncert u Sofiji koji je trebao biti održan 26. listopada, ali je zbog izbora u Bugarskoj pomaknut za 24. listopada.

Za Cecin koncert vlada veliki interes, mnogi fanovi s Balkana spremni su otputovati u Bugarsku po svoju omiljenu pjevačicu.

Inače, Ceca je u svojoj dugogodišnjoj karijeri do sada priredila ukupno 6 koncerata u areni u Sofiji, a ovim će oboriti rekord i postaviti novi rekord te preuzeti mjesto pjevačice s najviše održanih koncerata u ovoj dvorani. mjesto održavanja.

Podsjetimo, u posljednje tri godine predsjednik Bugarske Rumen Radev već je odredio sedme izvanredne parlamentarne izbore za 27. listopada.

 

 

 

Početak školske godine donosi nove odgovornosti, vanzemaljski materijal i mnoštvo ideja za shvatiti. I brucoši i studenti druge godine trebaju usavršiti učinkovite vještine učenja i razumjeti kako učenje funkcionira. Kako navodi Maria Benin – klinički psiholog, psihoterapeut – opća smjernica je da djeca mogu prisustvovati 1 osobi godišnje svoje dobi 1-3 minute.

Nadalje primjećuje da će brzina kojom će dijete steći radne navike uvelike ovisiti o samim roditeljima. Uloga roditelja je osigurati okruženje u kojem dijete može naučiti odgađati svoje potrebe, postavljati pravila i ograničenja te provoditi dosljednost u njima, trenutno reagirajući na svako pogrešno ponašanje djeteta i primjenjujući odgovarajuće strategije (prijekori, postavljeni zadaci). i druge kazne) – naglašava on.

Kako steći znanje Bilo kako bilo, sljedeće su dobre ideje: praksa učenja pokazala se vrlo plodonosnom ako se uči jedan sat dnevno umjesto tri sata svaka tri dana. Kada treba raditi više predmeta u jednom danu, počnite s onim težim i manje zanimljivim. Nikad ne dopustite da se posao gomila. Dobro je proći kroz rad u školi koji je taj dan obavljen.

Radeći domaću zadaću istog dana, identificirate gradivo, poboljšavate svoje bilješke sa ili bez udžbenika što olakšava učenje kasnije osim ponovnog učenja. Kad se tema ponovno pojavi u rasporedu, potreban je samo manji pregled materijala, predlaže on.

Inzistiranje da dijete zabilježi ključne točke kemijskom ili olovkom nakon početnog čitanja potiče učenje. Postavljanje pitanja je, prema Mariji Benin, strategija koja pomaže učeniku u boljem razumijevanju pročitanog, iznosi važne koncepte i djeluje kao oblik ponavljanja vjerojatnih pitanja učitelja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here