Ceca Ražnatović pjevat će u Dubaiju 15. studenog u ultraluksuznom hotelskom klubu s pet zvjezdica, posebno preuređenom, u srcu raskoši.

Cijela dvorana u kojoj će Ceca pjevati je zlatna, lusteri su izrađeni od kristala, a zidovi su ukrašeni posebnim radovima.

Separei su raspoređeni tako da svatko ima svoje mjesto i privatnost.

Posvuda su veliki LED ekrani, tako da svaki gost može pratiti nastup i dobro vidjeti tko je naša zvijezda.

Da ne spominjemo da se ovaj hotel nalazi u neposrednoj blizini slavne Burj Khalife, a odavde se pruža savršen pogled na najvišu zgradu na svijetu, koja je jedna od glavnih atrakcija Dubaija, pa čak i Emirata.

Na mjestu gdje će Ceca nastupiti, u prošlosti su bile velike svjetske zvijezde, pjevačice, DJ-evi i brojne svjetske manekenke, influencerice…

 

 

 

Znate li zašto i čemu se postavlja crveni tepih na raznim važnim događajima: od dodjela nagrada do promocija filmova ili sastanaka posebnih gostiju? Zanimljiva povijest crvenog tepiha seže u…

Najstariji zabilježeni primjer crvenog tepiha je onaj koji se može pratiti do antičke Grčke, u Eshilovoj drami Agamemnon. Tada kraljica Klitemnestra prostire crveni tepih kako bi pozdravila svog muža koji se vraća iz Trojanskog rata.

Djelo ne samo da je pokazalo Agamemnona kao kralja, već je i nagovijestilo tragične događaje koji će uslijediti jer se čin hodanja po crvenoj boji postavljen u to vrijeme njihovim bogovima smatrao svetim i nasilnim.

Simbolika koja mu je pridodana očito se promijenila tijekom vremena; danas označava čast i važnost. U kasnijim stoljećima, crveni tepih će biti postavljen za kraljeve, kraljice i druge važne osobe.

Crvena boja se dobivala od određenih insekata uz velike troškove i poteškoće, pa je stoga nijansa postala simbol moći, bogatstva i utjecaja. Dugo nakon toga, pretvorio se u puno više: crveni tepih bio je samo za najveće od visokih.

Iako je u današnjem kontekstu više ceremonijalan, još uvijek ima auru ekskluzivnosti. Na otmjenim događanjima njime šeću glumci i glazbenici, zatim ih prate fotografi i obožavatelji. Legendarni tepih je spoj luksuza, slave i stila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here