Kako je i želio, legendarni Borisav Bora Đorđević sahranjen je u rodnom Čačku. Mnoge javne ličnosti koje je šokirala njegova smrt progovorile su kroz suze, a jedan od njih je i slavni Edi Grant, koji je davno s Borom snimio pjesmu “Amsterdam”. Zbogom našem glazbeniku.

Dirljivim riječima obratile su se mnoge poznate ličnosti potresene njegovom smrću, a od našeg glazbenika oprostio se slavni Edi Grant s kojim je Bora davnih dana snimio pjesmu “Amsterdam”.

– Upravo su mi javili da je preminuo moj prijatelj i kolega umjetnik Bora s kojim sam prije četrdeset godina snimio pjesmu “Amsterdam”. Moja sućut njegovoj obitelji, prijateljima i brojnim obožavateljima. Neka mu duša počiva u miru – napisao je Edi na Instagramu, uz zajedničku fotografiju kada je saznao tužnu vijest o Borinom odlasku.

No, mnogi ne znaju kako je došlo do ove čudne suradnje i tko je kum Grantovu glasu na albumu Riblja čorba.

Taj događaj u svojoj autobiografiji opisao je basist Čorbe Miša Aleksić, koji je četiri godine prije njega preminuo od posljedica korone.

Kad smo 1984. godine prešli u Jugoton i izdali LP album Včeras vas umvaljaju muzičari ko piji, propali smo, iako je bilo jako dobrih pjesama. Jugoton se jednostavno nije dobro reklamirao i posjećenost naših koncerata počela je padati.

No vratili smo se s pločom Osmi nervni slom gdje nam je gostovao Eddie Grant. Posebna je i vrlo zanimljiva priča kako smo došli do njega — otkrio je Aleksić u svojoj autobiografiji i nastavio:

– Posle koncerta pitali smo ga da li želimo da otpevamo jedan stih naše pesme, a on već počinje da nas izbegava – boli me grlo, nisam raspoložen i dim mi smeta… A studio već sređen i čeka da samo njega dođe da snimamo “Amsterdam” ! E tu nam je puno pomogla Sladana Milošević jer mu kaže: “Ovo je najbolji srpski bend, nećeš pozaliti.

Dođi samo da čuješ pjesmu.” Da se uvjerilačka primjena Slađane, Ediju više nije bilo izlaza na izgovore, ha-ha-ha! I onda cuvena scena kad obezbedjenje nece pustiti Granta u studio zato sto je stranac, pa jos crnac! Ali Boru uhvati čuvar obezbedjenja stavi ga u wc prostor pritvori ključem podize se opšta frka!

Edi je u to vrijeme bio zatvoren s nama u studiju i čuo pjesmu. Odmah je rekao: “Hajde, namjesti mi mikrofon, hoću da pjevam!”
Odnosno, sam portir Lazi o kojem je Bora svojevremeno govorio.

Priča se da je prepriječio prolaz Bori, Grantu i društvu vičući da Grant ne smije ući jer nije na popisu.

– Tu mi je pukao film – rekao je Bora i dodao:

– Spale su mi rolete s očiju. Nakon toliko muke i neizvjesnosti, je li portir Laza sve zeznuo? Zgrabio sam jadnika i s pištoljem ga bacio iza pulta. Laza nije mogao vjerovati što mu se događa.

Nekako u tom trenutku u studio su ušli Grant, Slađana Milošević i društvo; 5 Ne primjećujući sranja koja se dešavaju samo sam rekla pokojnoj Dragani: “Slušaj kad ovaj zove policiju drži ih što duže poslije su mi rekli da kada je Laza došao sebi pozvao je svog šefa i prijavio: ” Pjevač Đorđević me fizički napao u pijanom stanju i doveo neke neovlaštene osobe u Studio 5. Kako da postupim?”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here