Nastupila je u jednom popularnom beogradskom lokalu, a medijima je ispričala da je u novom spotu angažirala dvojnicu da pleše po striptiz šanku.

– Na više sam katova, ali nisam to uspio savladati. Tako je teško. Kad sam ušla na prvi kat, šokirala sam se. Nisam se mogla podići, bilo zbog težine ili možda zato što ne vježbam.

Na šanku se sve radi rukama, rukama morate podići cijelo tijelo. – Glumila sam u videu da se ne primijeti da ne znam – otkrila je.

Pjevačica je u restoran ušla sa suprugom Veljkom Piljikićem, a koliki je interes za gledanje i lajkovanje golišavih fotografija muškaraca vidjeli smo na društvenim mrežama.

“Ne, ne. Jednostavno ne smatram da je primjereno da žena i javna osoba lajka tuđe gole fotografije.

Nemam pojma kakvoj ženi bi se svidjela takva fotografija. Ne gledam ni kome voli Veljkine fotke, mislim da se samo mojim fanovima sviđaju njegove fotke… (smijeh).

– Zanima me što ljudi misle o nama, čitam ponekad komentare. Potpuno je prirodno. Kod Veljka nema hejt komentara, naravno da kod mene ima. Mogu to podnijeti.

Nikada nisam razmišljala o tome, šta mislite da kažem šta god mi padne na pamet, iskrena sam – dodala je Seka na kraju.

 

 

 

Jeste li znali da su medonosne pčele jedini insekti koji prave hranu i za čovjeka? Med koji oni proizvode je divna stvar za jelo, ne samo ukusan, već i pun dodatnih zdravstvenih prednosti.

Ali ono što je još zanimljivije od meda je zadivljujuća organizacija i predanost koju pčele imaju u održavanju svojih zajednica. Medonosne pčele žive u organiziranim skupinama poznatim kao košnice i sastoje se od tri glavne klase pčela: matice, radilice i trutovi. Najveća pčela u bilo kojoj koloniji je matica čija je jedina dužnost polaganje jaja— nijedna druga pčela nije zadužena za tu odgovornost.

U optimalnim uvjetima čak 2000 jaja dnevno! Trutovi ili muške pčele postoje samo u svrhu parenja s maticom. Poslije su beskorisni i izbačeni su ako je nisu oplodili. Najviše pažnje treba usmjeriti na radnice koje su zapravo sterilne ženke. Imaju različite važne poslove unutar košnice.

One traže nektar i pelud, prave med, brinu se o leglu (mladim pčelama), održavaju čistoću košnice i brane je. Zanimljivo je da pčela radilica u svom kratkom životnom vijeku napravi samo 1/12 žličice meda. To iznosi oko 45 dana ljeti.

Stoga, kada uživate u svom medu, sjetite se nevjerojatnog rada i truda koji je uložen u proizvodnju ovog potpuno prirodnog proizvoda. Pčele imaju zanimljiv način prenošenja informacija. Jednom kada pčela radilica pronađe hranu, vraća se u košnicu i izvodi ono što je poznato kao “plesanje”. Tijekom ovog ponašanja, ona prenosi detalje o smjeru i udaljenosti hrane u odnosu na položaj sunca. 

Ova izvanredna navigacijska vještina omogućava pčelama da pronađu nektar i pelud s velikom učinkovitošću, čak i kada su daleko od košnice (do 8 kilometara). Intrigantan aspekt pčela: njihova važnost u procesu oprašivanja. Oko 70% biljaka koje ljudima daju hranu trebaju pčele da im pomognu u obavljanju ovog vrlo važnog zadatka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here