Mnogi tvrde da je sastav dovela do savršenstva zbog čega mnogi komentiraju i da izgleda još privlačnije nego na početku karijere i ne vjeruju da ima 46 godina.

Jelena, jedna od najvažnijih domaćih i svjetskih zvijezda, većinu pregleda je u top formi.

Profesionalna šminka, frizura, dobro svjetlo i neizostavna obrada fotografija toliko dobro rade svoj posao da i uživo izgleda kao s naslovnice časopisa.

Rijetko ćete vidjeti da se pjevačica ne našminka, a gotovo da zadnjih godina ne mogu na prste jedne ruke nabrojati situacije u kojima se pojavila bez imalo šminke.

Jelena je bila vrlo otvorena po mnogim pitanjima, a posebno je aludirala na svoj ljubavni status, a među pitanjima bilo je i namjerava li ponovno stati na ludi kamen:.

– Nikad ne reci nikad – rekla je Jelena Karleuša prije nego što je dodala:

Nikad to nisam razmatrao. Ali zabavljala sam se idejom spektakularne vjenčanice i spektakularnog vjenčanja… Da postoji nešto poput imati spektakularnu vjenčanicu bez vjenčanja…

Mogla bih imati nevjerojatnu ceremoniju u nekom isječku na koji će moja želja preći imati spektakularnu vjenčanicu.

Od budućeg partnera očekuje da joj bude podrška. To nisam pronašla ni u jednom muškarcu, iako su svi s kojima sam izlazila bili zaručeni i htjeli da se udam za njega. Prstenje koje su joj poklonili još uvijek čuva u kutijici.

– Nitko od njih nije bio uz mene u dobru i zlu. Nitko od njih nije bio dovoljno hrabar i jak da izdrži kad je bilo loše. Ako je neko pored mene, neću ga kriti – kaže Karleuša.

 

 

 

 

Znate li, pčele su jedini kukci koji prave hranu za ljude, a također znamo da pčele proizvode ovaj prekrasan med koji nije samo sladak, već ima i mnoge zdravstvene prednosti.

Ali ono što je još očaravajuće od samog meda je nevjerojatna struktura i predanost koju pčele imaju dok rade na održavanju svojih kolonija. Medonosne pčele žive u složeno strukturiranim zajednicama koje se nazivaju košnice s tri glavne klase pčela: matice, radilice i trutovi. Najveća pčela u koloniji je matica, njena primarna uloga je polaganje jaja— ona je također jedina odgovorna za reprodukciju.

U idealnim uvjetima, matica je sposobna položiti i do 2000 jaja dnevno! Trutovi, ili muške pčele, jednostavno postoje da bi se parile s kraljicom. Nakon što to učine, oni su beskorisni i neoplođeni od strane nje bivaju izbačeni iz košnice. Najveću pozornost treba obratiti na radnice koje su stvarno sterilne ženke. Imaju razne važne poslove unutar košnice.

One traže nektar i pelud, proizvode med, brinu se za leglo (mlade pčele), održavaju čistoću unutar košnice i štite je od svih neprijatelja. Zanimljivo je napomenuti da tijekom svog kratkog života od oko 45 dana ljeti, pčela radilica proizvede samo 1/12 žličice meda.

Dakle, dok konzumirate med, sjetite se truda i discipline. Pčele imaju svoj način prenošenja informacija. Kada pčela radilica pronađe hranu, vraća se u košnicu i izvodi određenu vrstu plesa-migolja. Plesačica prenosi detaljne informacije o mjestu opskrbe s obzirom na sunčev kurs. Tako to rade pčele.

Upravo ta izvanredna navigacijska vještina omogućava pčelama da s velikom učinkovitošću pronađu nektar i pelud čak i na ekstremnim udaljenostima do 8 kilometara od košnice. Jedna stvar koja čini pčele tako zanimljivima je njihova važnost za proces oprašivanja; približno 70% biljaka koje ljudi koriste za hranu ovisi o pčelama za ovu kritičnu uslugu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here