Nedavno je mladi nogometaš Anel Ahmedhodžić učinio nešto što će privući poglede kako ljubitelja sporta tako i onih koji nisu, javno izjavivši da ne želi više igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Iako je ova izjava stekla ogromnu popularnost i imala implikacije na sport, također je nedugo nakon toga bacila malo više svjetla na obiteljske svađe.

Anelov otac Mirsad Ahmedhodžić dolio je ulje na vatru s nekoliko optužbi na račun svoje šogorice, Anelove supruge, optuživši je da mu je sina udaljila od obitelji te da je utjecala na pristranu odluku da napusti reprezentaciju.

Ratni veteran u BiH koji je i sam stradao tijekom sukoba. rekao je da Anela više ne smatra svojim sinom. Izjavio je da se borio za svoju zemlju da bi u njoj njegov sin na kraju predstavljao reprezentaciju za koju je branio.

Ipak, negativni utjecaji ono su što je natjeralo Anela da odstupi od vrijednosti njihove obitelji; sada sumnja da su ih Mariana (Anelova žena) i njezina majka preobrazile.

Mirsad je kao primjer naveo da je Marijana za Novu godinu odvela majku u Dubai, a Anela je ostavila kod kuće sa sinom Isakom, što je po njemu očigledan pokušaj distanciranja od obitelji.

Podrijetlom iz Crne Gore, Marijana Cecilija Mašić vjenčala se s Anelom 2022. godine. Godinu dana kasnije organizirali su veliku svečanost i dobili sinčića Isaaca koji je upravo napunio godinu dana. Točnije, Marijana je u braku s Anelom promijenila vjeru u islam.

Informaciju o njenom prelasku objavila je Istiklal džamija na svojoj Facebook stranici, navodeći da je Marijana dobila ime Nisa.

Marijana je u svojoj izjavi naglasila da svoju odluku da prihvati islam nije samo zbog ljubavi prema Anelu, već i zato što je vjerovala da je on autentičan i lijep kao vjera. Navela je da je to bila privatna odluka jer je bila potaknuta željom za boljim životom.

To je uključivalo odbacivanje tvrdnji njegovog oca, koji je rekao da je bio najbolji igrač u Sheffield Unitedu, 2023.

Osudio je optužbe za vještičarstvo koje je iznio njegov otac, nazivajući ih duboko ponižavajućim. Rekao je i da je blizak s majkom te da je financijski podržava.

Ovaj osobni sukob – ukorijenjen u dubokim osjećajima i privatnim razdorima – izazvao je pažnju mnogih medija budući da su simpatizeri Anela Ahmedhodžića s nestrpljenjem očekivali daljnja otkrića u vezi s tim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here