Bosanskohercegovački nogometaš Anel Ahmedhodžić puni naslovnice iz sasvim pogrešnih razloga nakon javnog prepucavanja s ocem Mirsadom, bh. navijačima i obrane časti svoje praunuke Marijane.

Anel Ahmedhodžić povrijeđen je i napustio je reprezentaciju BiH tijekom rujanskog ciklusa Lige nacija, kako je saopšteno; na konferenciji za novinare jedan od njegovih trenera, Sergej Barbarez, potvrdio je da nije bio baš oduševljen njegovim radom i trudom na treninzima.

U cijelu priču angažirao se i otac Mirsada Ahmedhodžića koji je javno prozvao sina zbog reprezentacije, ali i suprugu Mirjanu. A onda prava pauza.

Skandali su se nizali jedan za drugim. Ipak, po komentarima je očito većina ljudi uz Anela i Mirjanu koji poručuju ocu da se smiri i pusti mlade da žive.

Nakon ratova preselio se u Švedsku, u Malmo gdje se kasnije rodio Anel. Sam otac nije bio za vezu s Marijanom Mašić koja je Crnogorka, a nije mu se svidjelo ni to što je promijenila vjeru nakon što je prihvatila islam.

I to početkom juna 2023. kada se Marijana u društvu Anela predstavila u sarajevskoj Istiklal džamiji. Kako pišu sarajevski portali, Marijana je nakon rođenja krštena, a čin prisege na islam obavio je imam Edin ef. Hamzakadić.

Tom prilikom Marijana Mašić uzela je muslimansko ime Nisa.

– Odlučila sam preći na islam, ne samo zbog ljubavi prema Anelu. Glavni razlog je to što ja toliko vjerujem da je islam lijepa i ispravna vjera.

Učinio sam ovo zbog sebe, da živim na najbolji mogući način. I to je otprilike to – rekla je Marijana prošle godine za “Avaz”.

Anel Ahmedhodžić i njegova supruga Mirjana imaju jedno dijete, sina Isaka. No, ona je trudna, a uskoro bi trebali po drugi put postati roditelji.

 

 

 

Krajem rujna treba saditi zimske ruže. Dostavljeni su i savjeti o brizi za njih. Zimske ruže su krizanteme. Najbolje vrijeme za sadnju je kraj sljedećeg mjeseca ili početak listopada. Krizanteme su trajnice; u nekim regijama, međutim, oštre zime ili planinska klima mogu ih ubiti uz povremeni jak mraz.

Zimske ruže, kako ih se često naziva, potječu iz istočne Azije. Ime krizantema potječe od grčkih riječi chrysos, što znači zlatan, i anthemon, što se prevodi kao cvijet. Općenito poznate kao zimske ruže, najbolje bi bilo posaditi krajem rujna ili početkom listopada. Smatraju se trajnicama; međutim, u područjima s oštrom zimom ili planinskom klimom, matice ponekad mogu biti oštećene mrazom.

Često nazivane zimskim ružama, ove biljke potječu iz istočne Azije. Ime im dolazi od grčkih riječi chrysos i anthemon, što znači zlatni i cvijet. Iako je žuta toliko istaknuta u nazivu, krizanteme dolaze u drugim bojama kao što su crvena (duboka), ljubičasta, ružičasta, crvena ili bijela. Grmolik rast tipičan je za ovo cvijeće koje je dostupno iu raznolikim oblicima; razmnožava se sjemenom ili reznicama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here