Nikoga nije briga kada izgubi voljenu osobu, bilo prijatelja, ljubavnika ili obitelj. Za slavne i bogate kao i za nas. Danas vam predstavljamo primjer koji je tada postao viralan i rasplakao mnoge.

Godinu dana nakon teškog gubitka sina Armina, koji je preminuo u 29. godini života, poznati pjevač Enes Begović toplinom se vratio u glazbene vode svojom dirljivom pjesmom “Dalje moram sam”.

Odlučivši kanalizirati svoju tugu i tugu u glazbu, Enes je skladao djelo koje ne samo da prikazuje duboku emocionalnu bol, već šalje i snažnu poruku snage i čvrstog držanja. Pjesma Dalje morat sam zaista dira u srce, često već na prvo slušanje izaziva suze u očima slušatelja.

Iako riječi pjevačeve tuge nisu izrečene u tekstu, emotivni intenzitet tuge nedvojbeno opisuje Enesov put kroz tugu i suočavanje s gubitkom. Ovi stihovi “Trudim se dati sve od sebe dok se suočavam s tvojom odsutnošću u zoru” i “Bez tebe, iskustvo žaljenja je potpuno besmisleno” artikuliraju Enesov napor da izvuče smisao, izvuče snagu iz svoje boli:

Snažni stihovi u refrenu pjesme dirljivo izazivaju emocije koje prolaze kroz Enesa. Enes se prošlog tjedna pojavio na pozornici Ilidžanskog festivala i izveo performans koji je ostavio dubok utisak na publiku.

Tekstopisac je napomenuo da je način na koji je Enes izveo pjesmu rasplakao sve osobe u prostoriji u kojoj je snimljena. Otpjevao ju je s takvom strašću i osjećajem da su mu čak i suze počele teći niz lice tijekom izvedbe. Za Enesa “Dalje morat sam” nije samo pjesma, već način na koji može izraziti svoju tugu i pronaći utjehu u umjetnosti.

Nadalje, ovo je iskrena počast njegovom pokojnom sinu. Enes je otvoreno opisao borbe koje su uključene u poduzimanje koraka dalje nakon što ste izgubili voljenu osobu i pozdravio kako mu je glazba pomogla u njegovoj tuzi i dala mu snagu da nastavi dalje.

Ova se pjesma bez sumnje ističe kao jedan od najpotresnijih trenutaka u Enesovoj karijeri, pokazujući što umjetnost može učiniti u smislu olakšavanja tuge, kao i procesa ozdravljenja.

Ujedno pruža utjehu mnogima koji su imali slične gubitke, ukazujući da se kroz glazbeni izričaj i dijeljenje emocija može izaći iz mračnih i bolnih vremena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here