Jedna od najtraženijih pjevačica mlađe generacije je Barbara Bobak. Karijeru je započela u Zvezdama Granda. U sezoni 2020/21 prvi put je stala na pozornicu Granda; međutim, nije uspjela napraviti nikakav značajan napredak i eliminirana je nakon prvog kruga.

Barbara priznaje da nije ponosna na svoje sudjelovanje jer se zbog treme nije pokazala u potpunosti.

– Kad sam bila mala, htjela sam pjevati pred Karleušom i Cecom, pred svim velikim zvijezdama koje su tada bile aktuelne. U ovom odlomku nije pjevala ispred Cece, već pred Jelenom Karleušom u Zvezdama Granda; i meni je dobro.

Teško je kad tako stojiš pred nekim koga si gledao na TV-u. Iako se ta osoba sutra možda neće sjećati da misliš što ako se naljutim. Negodovala sam i preživjela – rekla je.

U vrijeme nastupa dobila je i negativne i pozitivne kritike, no pjevačica kaže da je žiri bio u pravu te nije pokazala ni pola onoga što ima.

Nije da su komentari bili loši; samo što su komentari bili pravi, i sve je bilo kako je ona rekla. Karleuša je rekla da je moj nastup mjaukanje. Bilo je. Bila je to katastrofa; Bila sam tako nervozna. Bila je u pravu – rekla je Barbara i otkrila kako općenito reagira kad joj netko uputi negativnu kritiku.

– Loše kritike me jako motiviraju, tada sam krenula na satove pjevanja, htjela sam razviti vokal i riješiti se treme. Kad si siguran u ono što pjevaš, nemaš temu. To je značilo da se moram probuditi i krenuti dalje.

Iako loše kotirana u “Zvezdama Granda”, Barbara će se nekoliko godina kasnije proslaviti. Do danas ističe da joj je iskustvo natjecanja pomoglo da se riješi treme.

– Nisam to bio ja. Bila je to samo brzina jer se dogodila korona i igra se promijenila. Izazivači su već bili pred vratima i odmah je krenulo u treću rundu, što je meni odgovaralo.

Nisam bio pretjerano ambiciozan, da budem iskren, nemam natjecateljsku kost u sebi, ali htio sam se pojaviti da vidim što se događa.

Bilo mi je super dok sam hodao okolo dok nisam došao na pozornicu. Uopće nisam nervozan, nikad nisam imao tremu, ali u tom trenutku kad sam izašao na pozornicu — ozbiljno govoreći — nisam vidio nikakav žiri okolo ili nešto…

Ne znam što se dogodilo, možda taj trenutak spoznaja kad je kamera bila uperena prema meni i uf… Samo neka se zna da je ono što je bilo u meni jednostavno izašlo van i izašlo katastrofalno.

 Bila sam u formi samo da ne budem u falšu, da se ne sredim tako i nisam. I to je sve što sam tamo dala od sebe, rekla je Barbara za Grand.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here