Lepi Mića od 1989. godine aktivan je na glazbenoj sceni i uspio je snimiti devet albuma.

Za vrijeme rata u Bosni preselio se u Beograd. Živi u samom centru Beograda — u ženinom stanu, kako sam kaže. Za sebe kaže da je srpski patriota koji voli svoj narod. To je, smatra, i razlog zašto nije popularan i slavan koliko bi trebao biti.

Važi za konfliktnu ličnost jer je imao svađe s brojnim kolegama u medijima, među kojima su Šerif Konjević i njegov kum Nazif Gljiva, koji je također bio na “Farmi”.

Mića se po prvi put kao rijaliti sudionik pojavio na imanju u Lisoviću na televiziji “Pink” 2013. godine, mada je poznat kao osoba bez dlake na jeziku.

S druge strane, u produkciji TV Pink Lepi Mića je sjajan lik u rijalitiju i skoro svaki rijaliti program ga je “brendirao” pa je bio deo svih sezona “Farme” (V, VI i VII sezona) – njegove svađe sa Stanijom Dobrojević i Jelenom Golubović prisjetila se cijela Srbija.

Mića je karijeru započeo kao pjevač. I dok se većina pjesama Lepog Miće naziva izrazito nacionalističkim ili, kako on sam kaže, domoljubnim, neke od njih imaju i ljubavne motive.

Mića je rođen kao Miroslav Pržulj u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, 1. siječnja 1959. godine.

Nakon što je u rodnom mjestu završio osnovnu školu, tamo se zaposlio kao konobar. Kasnije se preselio kako bi mu omogućio da završi srednju glazbenu školu i plati školovanje.

 

 

 

 

Neadekvatno oralno zdravlje može zvučati čudno uz ovo, ali vjeruje se da može povećati rizik od infekcije kardiovaskularnim bolestima, koje su glavni uzrok smrti u cijelom svijetu. Hipoteza tvrdi da, budući da osoba ne brine dobro o svojim zubima ili je izgubila zube, postoji mogućnost da štetne bakterije pronađu svoj put u krvotok. Infekcije do kojih se dolazi ovim putem mogu uzrokovati upalu, a time i oštećenje srca.

Svježa istraživanja pokazuju da smrtni ishod od srčanih bolesti, moždanog udara ili bilo koje druge kardiovaskularne bolesti može biti ubrzan gubitkom ili nedostatkom zuba. Oralno zdravlje i kako se ono odnosi na zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Čimbenici koji utječu na zdravlje srca uključuju to jeste li pušač, pretjerani napor, imate li dijabetes melitus, imate li abnormalne razine kolesterola i očitanja krvnog tlaka. Prisutnost višestrukih međusobno povezanih čimbenika čini ovo pitanje nedokučivim u smislu utvrđivanja postoji li izravna veza između gubitka zuba i srčanih problema.

Neka istraživanja, pa čak i analiza iz 2018., tvrdili su da bi se smanjila povezanost između gubitka zuba i srčanih bolesti ako bi pušenje bilo zbunjujuće; drugi su podržavali uzročnu vezu.

Čimbenici koji utječu na zdravlje srca su pušenje, ekstremno visoka razina tjelovježbe, dijabetes, kolesterol i krvni tlak. U drugoj novoj meta-analizi opservacijskih studija koje prate povezanost oralnog zdravlja s kardiovaskularnim ishodima kod ljudi u dobi od 3 do 49 godina…

Istraživanje je pokazalo da je rizik 66 posto veći za ljude koji su izgubili sve zube ili većinu zuba u umiranju od problema povezanih sa srcem, u usporedbi s onima s prirodnim zubima. Značajnija povezanost gubitka zuba i smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti dodatno je naglašena uočenim povećanim rizicima, osobito među onima koji nemaju 22 prirodna zuba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here