Na kraju sinoćnje emisije u “Elitu 8” ušao je Nenad Marinković Gastoz kao posljednji odabrani ukućanin.

Pri ulasku u kuću viđeni su on i Ahmić kako se grle i gledaju nakon čega su, prema mnogima, frcale varnice na sve strane.

Bio je to razgovor koji je izazvao veliki interes javnosti, a svi već spekulišu da se Ahmić danas zaljubila u Gastoza.

Domaći mediji objavili su da su Gastoz i Aneli bili u svojevrsnoj vezi prije sedam godina dok su zajedno snimali spot za reperovu pjesmu “Problem”.

– Tada su postajali intimniji, pa spavali su zajedno samo par puta. Dakle, službeno nisu bili u vezi. Sve se dogodilo tijekom snimanja videa.

Kemija je bila više nego živa, a oni su to iskoristili. I Aneli je tada željela steći slavu i znala je da je Gastoz prava osoba za to.

Od početka snimanja pokušavala je da ga zavede i šetala gola ispred njega – doznaje informator.

Utrnulost, trnci u prstima, nelagoda u zglobovima ili slabost u rukama ukazuju na mogući sindrom karpalnog tunela. Srednji živac prolazi kroz ograničen prostor na ovom zglobu poznat kao karpalni tunel, zajedno s tetivama koje su za kretanje prstiju. Upala ovih tetiva ili povećanje pritiska unutar ovog tunela iz bilo kojeg razloga može stisnuti živac; stoga prezentacija vrlo uznemirujućih simptoma.

Nastaje kao posljedica pritiska na medijalni živac unutar tog zgloba, što dovodi do neugodnih simptoma. Sam karpalni tunel maleni je prolaz unutar zgloba zapešća. Kroz ovaj tunel prolaze srednji živac i devet fleksornih tetiva odgovornih za kretanje prstiju. Oticanje ovih tetiva ili povećani pritisak unutar ovog prostora rezultira kompresijom živca s pratećim neugodnim simptomima.

Simptomi Utrnulost, trnci, bol i nespretnost tijekom obavljanja rutinskih aktivnosti kao što je držanje volana ili vezanje odjeće među najčešće su prijavljenim simptomima. Čini se da ovaj sindrom više pogađa žene nego muškarce, iako razlozi za ovu razliku ostaju nejasni. Uobičajeni simptomi su utrnulost, osjećaj žarenja i poteškoće u obavljanju dnevnih aktivnosti koordinacije kao kod testa podizanja ruke.

Kako bi utvrdili imate li doista sindrom karpalnog tunela, liječnici procjenjuju pacijente kroz tri vježbe. Možete to učiniti kod kuće. Ovo uključuje podizanje ruku iznad glave. Kada to činite, pripazite da vam ramena i laktovi budu opušteni. U ovom položaju, otprilike 75% osoba koje pate od sindroma karpalnog tunela imat će simptome (pečenje, bol ili obamrlost) za manje od dvije minute.

Za usporedbu, 98,5% onih bez sindroma karpalnog tunela neće imati simptome izazvane ovim postupkom. Phalenov test Spustite ruke tako da čine pravi kut s podlakticama, osiguravajući da je test pozitivan ako se simptomi pojave u roku od jedne minute nakon što su zglobovi prstiju — koji je dio koji povezuje podlakticu s šakom — dovedeni u kontakt s jedni druge.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here